Last news in Fakti

27 Май, 2021 13:30 2 601 2

Ричард Клайдерман свири у нас на 3-метров роял

  • ричард клайдерман-
  • концерт-
  • роял-
  • 3-метров роял-
  • пианист

Витруозният пианист използва активно времето си за подготовка и на нови пиеси и аранжименти

Ричард Клайдерман свири у нас на 3-метров роял - 1
Снимка Архив: БГНЕС

Виртуозният френски пианист Ричард Клайдерман ще свири на специален роял с дължина 275 см на концертите си в България. Инструментът е чисто нов и ще бъде доставен от Виена няколко дни преди събитията. Звездата ще зарадва за първи път меломаните в Пловдив – в зала “Колодрум” на 29 май, а на 31 май ще събере аплодисментите и на софийската публика в зала 1 на НДК.

По думите на организаторите Клайдерман използва активно времето си за подготовка и на нови пиеси и аранжименти. Той прави своя клавирна версия на "Валс на цветята" от Чайковски, а също и на прочутия "Радецки марш" от Йохан Щраус-баща. Подготвя нови редакции на някои от най-големите си хитове - "Балада за Аделин" и "Спомени от детството", които ще звучат у нас на предстоящите сценични изяви. Реализира и записи, които трябва да бъдат издадени на компактдиск през ноември 2021 г.

Припомняме, че Клайдерман зарадва родните меломани за първи път през 2000 година. Досега е изнесъл общо 14 концерта у нас - 8 в София, 4 във Варна и по един в Русе и Велико Търново.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чайковски

    1 2 Отговор
    Този виртуоз отдавна не се котира на Запад,та се е насочил към България,Беларус и грандиозен финал в Москва на латерна.
  • 2 Гост

    1 2 Отговор
    Този французи вече е изпята песен . Модерен беше преди години . Има толкова нови по добри пианисти ,с модерни вижда не за музиката. А канят този дядо . Слушат го само пенсионери . Много е сладникав , едно и също си дрънка на пианото .