Last news in Fakti

31 Май, 2021 12:18 2 892 7

Netflix снима съвременна руска версия на "Ана Каренина"

  • анна каренина-
  • ана каренина-
  • лев толстой-
  • екранизация-
  • адаптация-
  • нетфликс

Продукцията ще е изцяло руска, а това е първият подобен проект на стрийминг платформата

Netflix обяви първия си руски проект - модерен сериал по класиката "Ана Каренина" със Светлана Ходченкова в главната роля. Действието се развива в съвременна Русия. Главната героиня е социален човек, бизнес дама и съпруга на бъдещия губернатор на Санкт Петербург, предава Gazeta.Ru.

"Всяко поколение трябва да има своя адаптация на "Ана Каренина", казва журналистът и режисьор Фьокла Толстой, правнучката на Лев Толстой „Сериалът, базиран на романа, обещава да бъде с високо качество, тъй като е продуциран от Netflix. Ще ми бъде много интересно какво ще се получи. Първо, Netflix е много сериозна компания. Работите, които те представят, ни дават надежда, че качеството ще бъде също толкова високо. Разбира се, това е добре и не е изненадващо, че се обръща внимание именно на тази работа. Ана Каренина е най-екранизираният роман - има повече от 30 филма и телевизионни сериали."

За основа на екранната история се взема любовният триъгълник Вронски - Ана - Каренин, но романът е "много по-дълбок и по-сериозен".

Междувременно Фьокла подчертава, че поредицата е независима творба и трябва да се оценява точно като поредица, а не като преразказ на литературна класика, пише life.dir.bg.

"Романът в този смисъл ще остане роман. От гледна точка на книгите, всяка екранизация провокира зрителите да се обърнат към първоизточника. Това е много важно за съвременното поколение", добави тя. "Пожелавам на създателите най-добър късмет. Не е лесна задача да се напише сценарий и се надявам да успеят. Светлана Ходченкова е професионална актриса и е страхотна. С нетърпение очаквам да изиграе образа на Каренина."

Владимир Илин от своя страна не подкрепя съвременната интерпретация на романа. През 2017 г. актьорът игра сивокосия генерал във филмовата адаптация на "Ана Каренина" - "Историята на Вронски", режисиран от Карен Шахназаров.

"Не съм модерен човек, трудно понасям съкратени варианти, адаптации и римейкове. Според мен във всяко произведение трябва да се чува гласът на автора, съответната лексика. Когато езикът е истински, това е красиво", споделя Илин.

Продуцентите Валери Федорович и Евгений Никишов, познати от телевизионния сериал "Проходът на Дятлов", отказаха да коментират подробности за проекта, позовавайки се на условията на договора.

Поредицата, наречена "Анна К.", ще е дело на московската компания "1-2-3 Production".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    2 1 Отговор
    Нетфликс ама по-руски. Има два руски филма Брат и Брат 2. И сериала Бригада!
  • 2 Мъдьо

    1 3 Отговор
    Голем праз
  • 3 zeus

    2 2 Отговор
    Не е политкоректно да е бяла, че и руса :)
  • 4 цербер

    3 1 Отговор
    Анна Каренина е на руски.
  • 5 хаберих

    0 2 Отговор
    Яка кака,няма сва-нва!
  • 6 Gen Gurko

    3 2 Отговор
    Поне няма да е перверзия в която негърка играе ролята.Това поне е сигурно.
  • 7 One

    1 0 Отговор
    Сигурно помните ролята на тази Светлана Ходченкова в един американски фентъзи-екшън. Там тя го играеше опасно-отровна особа със змийски език и способността да си сменя кожата. Става въпрос за "Върколака" с Хю Джакман. Адски секси изглеждаше в латексовия си костюм.