Last news in Fakti

1 Юли, 2021 11:41 1 955 0

Анимационен филм на българка е в селекцията на фестивала в Кан

  • анимация-
  • филм-
  • кинофестивал-
  • кан-
  • лина калчева

Лина Калчева е автор и режисьор на филма

Късометражния анимационен филм на българската режисьорка Лина Калчева - "Other Half", е сред селекцията на кинофестивала в Кан, предава Дарик.

Продукцията на българката, която учи и живее във Великобритания, е сред 17-те избрани в класацията на кинофестивала в Кан измежду общо 1835 филма, които са представени от филмовите училища по целия свят.

Наградите ще бъдат връчени на 15 юли.

"В свят, състоящ се от слети двойки, Рен продължава героичен стремеж да намери другата половина с надеждата да стане завършен", гласи анотацията на филма.

Лина Калчева е български режисьор на анимации, която в момента живее във Великобритания. Занимавала се е с изобразително изкуство преди да започне да следва бакалавърска степен по „Изкуство, филм и театър“ в Университета в Рединг, Англия. Впоследствие тя се обръща към сферата на анимациите като комбинация от трите дисциплини, след което тя следва магистър със специалност „Анимация“ в Колежа по комуникации в Лондон, който тя завършва през 2018 г. Записва още една магистърска степен по режисиране на анимация в Националното филмово и телевизионно училище, което тя завършва през 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА