9 Септември, 2021 14:18 5 442 7

Съкровище впечатли принцеса, дошла за пръв път у нас

  • варна-
  • варненско златно съкровище-
  • съкровище-
  • принцеса-
  • принцеса агнес фон изенбург-
  • агнес фон изенбург-
  • международен музикален фестивал-
  • варненско лято

Принцеса Агнес фон Изенбург е у нас специално за бароковите концерти в рамките на Международния музикален фестивал "Варненско лято"

Съкровище впечатли принцеса, дошла за пръв път у нас - 1
Снимка Архив: ЕРА/БГНЕС

Българските млади музиканти са много талантливи и ще се радвам да продължа да ги подкрепям в тяхната международна кариера, каза меценатът и филантроп принц Виктор фон Изенбург, който пристигна във Варна със съпругата си принцеса Агнес фон Изенбург, специално за бароковите концерти в рамките на Международния музикален фестивал "Варненско лято".

Той посочи, че оказва подкрепа на наши музиканти, които се изявяват или участват в майсторски класове във Виена. Аристократът допълни, че е бил изключително впечатлен от братя Владигерови и изрази задоволство, че е съдействал за реализацията на техен концерт в Мюнхен.

Принц фон Изенбург сподели, че е за пръв път в България и е много изненадан колко приятелски са настроени хората. Визитата му във Варна е по покана на проф. Марио Хосен, артистичен директор "Варненско лято". Меценатът посочи, че е впечатлен от работата на екипа, който организира фестивала и изрази мнение, че културната инициатива има възможност да се развива и нараства. Аргументът му беше, че природните условия във Варна са прекрасни и в комбинация с качествени концерти дава възможност на гостите да се погрижат не само за телата, а и за душите си. Тази комбинация обаче трябва да се популяризира чрез международните медии, за да бъдат привлечени по-специални хора, любители на класическата музика, уточни меценатът.

За привличането на младата публика към бароковата и симфоничната музика принц фон Изенбург посочи, че това може да стане, стига да се търсят модерни пътища. Не е задължително да се променят традициите, а да се търсят атрактивни начини този тип музика да се популяризира сред младите поколения, посочи меценатът. Според него един от вариантите е използването на новите технологии, които са както настоящето, така и бъдещето. Принцът изрази задоволството си, че по време на пандемията, когато не е имало концерти на живо, точно технологиите са дали възможност на музикантите да продължат да работят и да създават.

Във Варна принц фон Изенбург и съпругата му посетиха концерта на Доминик де Виленкур. Виртуозният виолончелист от Франция представи произведения на Бах и избра именно първия български фестивал, за да направи професионален запис на живо, който ще се превърне в диск.

Пред медиите днес принцеса Агнес фон Изенбург сподели, че е изключително впечатлена от Варненското златно съкровище и начина, по който то е експонирано, от архитектурното наследство на града, както и от нивото на музикантите, участващи във фестивала "Варненско лято".

Германският благороднически род Изенбург води началото си отпреди повече от 10 века. През годините неговите членове подпомагат изкуството и образованието. Принц Виктор фон Изенбург е сред съоснователите и основен спонсор на Лятната академия във Виена, където всяка година млади таланти се обучават с пълна стипендия. Той е основател и на една от водещите дигитални платформи за класическа и джаз музика.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1453

    6 20 Отговор
    Може ли да се слагат кости за експонати....... Отвратителни сте.

    Коментиран от #2

  • 2 Абсолютно!

    7 9 Отговор

    До коментар #1 от "1453":

    Айде, златен пениз може ... ама кокали
  • 3 ДОКТОР ЧУДО

    0 4 Отговор
    Е ТОВА Е АНТИ ВАКСИ,БЕЗ ВАКСИНА МОГА БЕЗ ЗЛАТО НЕ МОГА😉😉😉АЛЕ ЛЮ ЛЯ
  • 4 Някой

    17 1 Отговор
    Те и тукашните принцеси само съкровища ги впечатляват!!! 😄😄😄

    Коментиран от #7

  • 5 Гост

    5 1 Отговор
    За концерта ама друг път. И тоя ще иска някакви територии да му се връщат.
  • 6 нашия

    13 1 Отговор
    тия уж принц и принцеса а толкова зле информирани-да не кажа прости....впечатлени били .....ами те така са били впечатлени и техните предци ,че може да си имаш собствен език и писменост....та така са си ходели впечатлени чак до 16 век....
  • 7 asd

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "Някой":

    Истинска принцеса ще те натика там, където ти е мястото! Чувствай се, сякаш ти е оказана голяма чест!