25 Март, 2013 12:16 1 080 0

"Салонът на изкуствата" в НДК ще продължи три месеца

  • "салон на изкуствата"-
  • ндк

Традиционният фестивал „Салон на изкуствата” ще се проведе в НДК за 18-и път, съобщиха организаторите. Събитието започва на 9 април и ще приключи на 1 юли, когато е предвидена специална закриваща проява-изненада.

Тази година програмата съдържа множество изпълнения както на български, така и на чуждестранни артисти. Сред по-интересните от родната сцена са Орлин Павлов, Хилда Казасян, Васил Петров, Ангел Заберски, арт формация „ОМ”, проектът трио „Jazzta Prasta”, Хайгашот Агасян, Жени Захариева, Камен Донев и други.

Жанровете също са много разнообразни и включват концертни изпълнения в стил поп, рок, джаз и фолклор, както и балет, театър, изобразително, приложно изкуство и кино.

Специален акцент е „Детският салон”, който ще се проведе в края на април и ще включва безплатни ателиета в различни категории като архитектура, стенопис, маски, карта на света, бижута, хвърчила, мода и фотография, традиционни обичаи, кухня, играчки и какво ли още не. Куклен театър за най-малките и виртуозните изпълнения на детето-чудо от Австрия – Пол Кропфич, също са част от детската програма. Сред изненадите за малчуганите е и мюзикъл, спектакли на различни вокални и танцови състави и др.

Продуцент на събитието е Националният дворец на културата.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА