Last news in Fakti

11 Април, 2013 16:29 1 163 0

Детски салон на изкуствата изкушава малчуганите

  • салон на изкуствата-
  • ндк-
  • детски
Детски салон на изкуствата изкушава малчуганите - 1
Сцена от детския спектакъл "Приказка за скитника-крал"

Специален акцент в започналото на 9 април 18-о издание на Салона на изкуствата в НДК е Детският салон, включващ множество разнообразни събития за малчуганите.

Началото ще даде т.нар. „детска работилница” на 27 и 28 април, която включва ателиета в различни категории като архитектура, стъклопис, ветрила, хвърчила, зумба, маски, карта на света, бижута, рисунки с вода, шах, изработка на играчки и др., съобщиха организаторите. Тя ще се помещава в централното и мраморното фоайе на НДК, а входът е свободен. Инициативата се осъществява в партньорство с фондация Easyart.

Куклената постановка „Приказка за скитника-крал” (28 април, 16.30 часа, кино „Люмиер”) и виртуозните изпълнения на детето-чудо от Австрия Пол Кропфич (11 май, 18.00 часа, кино „Люмиер”) също са част от детската програма. Сред изкушенията за малчуганите са и мюзикълът „Мечо Пух”, концертът на Хайгашот Агасян с детските вокални групи „Пеещи кенгура” и „Пламъче”, спектакли на различни вокални и танцови състави.

18-ото издание на Салона на изкуствата ще приключи на 1 юли, когато е предвидено специално закриващо събитие-изненада, обещават организаторите.  Фестивалът се осъществява в партньорство със Столична община.

Тази година програмата съдържа разнообразни изпълнения на български и чуждестранни артисти. Сред звездите от родната сцена са Орлин Павлов, Хилда Казасян, Васил Петров, Ангел Заберски, арт формация „ОМ”, проектът трио „Jazzta Prasta”, Хайгашот Агасян, Жени Захариева, Камен Донев и много други.

Тазгодишното издание на Салона обединява над 90 събития, а програмата е обособена в осем тематични блока, включващи детски салон, поп, джаз и рок изпълнения, класика, кино, театър и танц, български фолклор, книги и изложби, както и Дни на корейската култура, “Софийски музикални седмици” гостува на Салона на изкуствата” и др. Продуцент на събитието е Националният дворец на културата.

Салонът на изкуствата е част от Календара на културните събития на Столична община и подкрепя кандидатурата на София за Европейска столица на културата - 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА