Last news in Fakti

18 Ноември, 2021 10:17 1 839 7

Това е ВИДЕОТО към българската песен за "Детската Евровизия"

  • детска евровизия-
  • песен-
  • видео

Песента носи вълшебен коледен дух и е вдъхновена от приказните светове на "Дисни"

Песента, с която Денислава и Мартин ще представят България на "Детската Евровизия" - "Гласът на любовта", вече има и официално видео, достъпно в YouTube канала на БНТ.

Песента носи вълшебен коледен дух и е вдъхновена от приказните светове на "Дисни". Беквокалите са в изпълнение на миналогодишния представител на България на "Евровизия" - Виктория Георгиева, която е и ментор на Дени и Марти.

Големият финал ще се проведе на 19 декември. Зрителите ще могат да гледат събитието на живо от Париж от 17.00 часа по БНТ 1.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 секс

    7 0 Отговор
    редно ли е деца да пеят за "любов" ?
  • 2 копи пейст

    3 1 Отговор
    В съседните на България страни – Турция, Гърция, Сърбия, Македония бяха създадени съвременни музикални стилове, основани на фолклора на съответните народи. От този вид е съвременната попмузика в Гърция – “елиники травуда”, за чийто баща с основание може да се приеме големия гръцки композитор Микис Теодоракис. Като следствие от безкрайно убитото национално самочувствие, от дълго време в България само се копират чужди музикални форми. В резултат на това ние се обогатихме с нови музикални жанрове от вида “стара градска музика”, която копира музика от Чехия, Украйна, Германия, Франция и др.; “естрадна и забавна музика” основана на копия от Италия, Англия и САЩ и напоследък “чалга”, основана главно на цигански, турски и гръцки напеви и съпровод. Истинското музикално наследство на българите обаче тъне в забрава и постепенно изчезва. От това губят не само българите, от това губи Европа и света, защото културното разнообразие се унищожава.

    Коментиран от #5

  • 3 Alex

    4 0 Отговор
    И какво,сега пак никой няма да се намери и да каже: "царят е гол"!След изявата на Крисия нищо подобно на песен не се появи.Някакво мрънкане,някакво виене и нищо общо с пеенето.Не се изразявам професионално,но едва ли някои от тези измишльотини ще станат шлагери.И едва ли някой помни какво е пял/а/онова Кристиян,а напоследък и италианските наркомани,които пяха отвратително,но джендърското жури реши и отсече: "Убави са"!А нашият случай на бг песен е всичко друго,но не и песен за деца,особено пеенето на момченцето,което би пяло успешно в хора на кастратите.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Alex":

    По повод на това интересно име: Йоана Левиева-Сойър, делегиран продуцент „Специални проекти" в БНТ и продуцент на „българската?” песен за Евровия, считам, че Българщината ни е атакувана непрекъснато и от всякъде. Този могъщ извор, българската народна песен, целенасочено се отравя и затлачва. На нас денонощно ни се натрапва, ЧАЛГА, ПОП, РОК, МЕТЪЛ и разбира се некъдърно обработен фолклор с малки изключения. Целта е, -"ПРОСТ НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА"- народна поговорка.
  • 5 БатП

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "копи пейст":

    Да разбирам, че си толкова горд от написаното от себе си, че държиш под всяка подобна статия да го пускаш? В България има НАША народна музика, тя се пее и до ден днешен и за почитателите ѝ има и къде да се слуша. Има много фолклорни клубове, където може човек да отиде, да поиграе хоро, докато слуша хубава народна музика. Това, че ти си избрал да ходиш в чалготеки и на следващия ден си се чувстал като долен боклук, не означава, че избор няма. И въобще не ми говори за Сърбия, Македония и Турция, че всичките си имат такива тежки маанета. Въпрос на избор, просто си повечето хора си затварят очите за Българското!
  • 6 PE6OGOLF4E

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Alex":

    Изобщо не си прав за италианците,мн са добри ,радиата постоянно ги въртят....иначе нашата песен е жалка еднодневка,с нищо не запомняща се.....
  • 7 Разбирач

    0 0 Отговор
    Ммм, не! Не ми харесва песента! Успех все пак!