Last news in Fakti

16 Декември, 2021 13:43 2 874 4

Престижно признание за Пенелопе Крус

  • пенелопе крус-
  • педро алмодовар-
  • призание-
  • почит-
  • кариера-
  • кино-
  • актриса

Режисьорът Педро Алмодовар отправи специално съобщение към кино звездата

Престижно признание за Пенелопе Крус - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Кариерата на актрисата Пенелопе Крус получи специална почит на събитие в Музея за съвременно изкуство в Ню Йорк. Звездата си припомни как новооткрит магазин за видеокасети Бетамакс в предградие на Мадрид, където е израснала, ѝ помогнал да открие киното като дете, съобщи Асошиейтед прес.

Оттам тя наемала и гледала всички филми на Педро Алмодовар, в чийто филми тя става редовно участваща звезда впоследствие. "Гледах, смеех се, плачех и се учех", каза актрисата на галавечерта, организирана в нейна чест.

"Нямаше да съм тук тази вечер, нямаше да бъде почетена от Музея за съвременно изкуство, ако не бях имала честта да работя с блестящи режисьори, които са ме вдъхновявали, учили са ме, помагали са ми да израсна като актриса и като личност. Искам да благодаря на всички тях тази вечер, и специално на моя Педро", каза тя.

Признанието за актрисата идва десетилетие, след като музеят оказа същата чест на Алмодовар, работил с Крус в седем филма. Най-новият филм на режисьора "Паралелни майки" с участието на Крус, излиза на голям екран в САЩ на 24 декември. Филмът получи две номинации за награда "Златен глобус".

Един от вълнуващите моменти на събитието бе видеопосланието на Алмодовар към Крус, в което я поздравява за признанието. В него той разказва за разговор с Крус по времето, когато промотират "Всичко за майка ми" (1999 г.).

"Тогава ти ми каза, че когато остарея, ще се грижиш за мен. Все още не съм толкова стар, но се надявам да спазиш обещанието си", каза режисьорът във видеопосланието и предизвика смеха на публиката.

"Когато остарея, се надявам ти да дойдеш и да станеш нещо като моя майка. Това ще е отражение на образите на всички майки, които си изпълнявала за мен в тези седем филма", каза той.

Испанската актриса бе почетена с изказвания от Ан Хатауей, Диане Крюгер и Ребека Хол. Сред гостите на събитието бяха певците Рики Мартин и Росалия и модният дизайнер Зак Поузен, допълва БТА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    2 2 Отговор
    преди един месец ми се роди даштерия крастихме я пенелопа

    Коментиран от #2

  • 2 Мюмюн

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Тя ни би да е кубила бе, гризли. Ко са прайш-ай бегай отука.
  • 3 плюс минус

    1 0 Отговор
    И красива, и талантлива!
  • 4 ColeMac

    2 0 Отговор
    Ако искайте вярвайте, тази съм я ч@укал. LA, лятото на 2004, западен Холивуд, парти при Джеймс Бролин. Беше напушена като сьомга. Говореше английски на смесен испанско-мексикански диалект, беше добра...