Last news in Fakti

5 Януари, 2022 09:25 769 0

Златните глобуси - без публика и без телевизионно излъчване

  • награди-
  • златен глобус-
  • церемония-
  • филмови награди-
  • асоциация на чуждестранната преса в холивуд-
  • награди златен глобус-
  • холивудската асоциация за чуждестранна преса

Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд от месеци е мишена на обвинения

Златните глобуси - без публика и без телевизионно излъчване - 1
Снимка Архив: ЕРА/БГНЕС

Организаторите на церемонията за наградите "Златен глобус" решиха да запазят провеждането ѝ в неделя, но без публика и без излъчване по телевизията, след като бяха въвлечени в полемика и заплашени от бойкот от страна на развлекателната индустрия, съобщават световните информационни агенции.

Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, която е журито на тези награди, от месеци е мишена на обвинения в расизъм, сексизъм, тормоз и корупция.

Вечерта на връчването на Златните глобуси обикновено поставя началото на кинонаградите в САЩ и привлича каймака на холивудското общество. Но тази година звездите се отказват да присъстват на събитието и телевизия NBC обяви, че отказва да го излъчва.

Това няма да попречи на Асоциацията да процедира все едно, че нищо не се е случило. Наградите ще се връчват в хотел Бевърли хилс и ще се изтъкне и филантропското дело на Асоциацията, която в последните 25 години е дарила над 50 милиона долара на различни благотворителни организации, подчертават организаторите на церемонията в свое изявление. В него Асоциацията казва, че публика няма да има заради епидемиологичната ситуация, по-специално варианта Омикрон.

Асоциацията на чуждестранната преса вече обяви и реформи, по-специално набиране на нови членове с цел по-добро представяне на малцинствата в нея. Но критици твърдят, че реформите не са достатъчни. Том Круз върна трите си награди, а студията Уорнър Брос, Нетфликс и Амазон обявиха, че няма да работят с нея, докато не се направят значителни промени.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА