Last news in Fakti

24 Януари, 2022 13:15 1 845 6

БНБ пусна монета в памет на Стоянка Мутафова (СНИМКА)

  • стоянка мутафова-
  • бнб-
  • монета

Тя е на тема „100 години от рождението на Стоянка Мутафова“ от серията „Български творци“

От 24 януари 2022 г. Българската народна банка пуска в обращение медна възпоменателна монета на тема „100 години от рождението на Стоянка Мутафова“ от серията „Български творци“.

Цената на монетата е 30 (тридесет) лева, съобщи Нова.

Монетата ще се продава в Българската народна банка – на две каси на пл. „Княз Александър I“ № 1 и четири каси в Касов център на БНБ на ул. „Михаил Тенев“ № 10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК АД, Първа инвестиционна банка АД, Райфайзенбанк (България) EАД и Тексим Банк АД.

В периода от 24 до 26 януари 2022 г. включително, всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от Българската народна банка до 2 броя монети, след което възпоменателната монета „100 години от рождението на Стоянка Мутафова“ ще се продава без ограничения.

Стоянка Мутафова ни напусна на 6 декември 2019 г. след дълго и продължително боледуване. На 97-годишна възраст тя бе най-възрастната активно играеща на сцената актриса.

С изключителна енергия, винаги с усмивка на лице и страхотно чувство за хумор, Стоянка Мутафова бе на сцената повече от 70 години. Първата ѝ роля е още от 1945 г., когато играе прислужница в пиеса на Молиер.

"Царицата на българската комедия", „Фурия“, „Тайфун“ и „Г-жа Стихийно бедствие“ са само няколко от множеството имена, които ѝ е дала публиката през продължителната ѝ кариера.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    7 1 Отговор
    На всеки кръгъл час пускате една съща новина. Преди час нали вече четохме тази новина тук
  • 2 ОТВРАТЕН

    7 4 Отговор
    Сега гледах НОВА ТВ. , и 30 ангали бяга се наредили да купуват монети от 00оо часа , за някой техен шеф , койо ом е платил по 50 лв. да дремят , и като ми ги занесат , ой ще ги продаде на десеторна цена . Това е най-жалката страна в ЕС. !

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Муки шантавелника

    6 2 Отговор
    Парцалев бе велик артист! За тази не съм сигурен
  • 6 Чакам да пуснат..........

    4 0 Отговор
    С образа на Бойко Борисов