Last news in Fakti

12 Март, 2022 10:58 4 642 25

Саня Армутлиева е възмутена от цената за участие в Евровизия

  • цена-
  • евровизия-
  • саня армутлиева-
  • участие

Музикалният продуцент научила, че "доста хора искат да си купят участие" в песенния конкурс

Саня Армутлиева е възмутена от цената за участие в Евровизия - 1
Снимка: БГНЕС

От 2019 г. ръководството на БНТ е започнало да продава участието в музикалния конкурс Евровизия. Желаещите да участват трябва да са готови да платят около 600 000 лева. Сумата включва сценично обезпечаване - хореография, костюми, осветление и заплати на екипа на БНТ, както и банково обезпечение от 300 000 лева за период от една година.

Това твърди музикалният продуцент и управител на "Вирджиния рекърдс" Саня Армутлиева, която беше изслушана в парламентарната комисия по култура и медии.

Тя обясни, че миналата година се е заинтересувала при какви условия ще се случва кандидатстването за Евровизия. След като юли праща официално писмо до БНТ, не получава отговор. Впоследствие - от разговори с генералния директор на телевизията Емил Кошлуков и администрацията му научава, че "доста хора искат да си купят участие".

"Октомври получих официално писмо. Разбрах, че участието може да се случи само при положение, че участникът покрие 100% от разходите за участието. Включително таксата на държавата за участие в конкурса, която се плаща на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), както и за сценичното обезпечаване, хореография, костюми, осветление и целия екип на БНТ. За да участваш, трябва да представиш и банково обезпечение от 300 000 лева от период за една година, така че БНТ да са сигурни, че можеш да си позволиш това удоволствие", каза Саня Армутлиева, предава OFFNews.

Тя заяви, че не съществува участник в музикалния бизнес у нас, който може да си го позволи. "Дори да спечелиш Евровизия, това е сума, която няма как да си възвърнеш", смята музикалният продуцент.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нема нужда

    103 2 Отговор
    от тоя еврорезил.
  • 2 джендър визия

    70 7 Отговор
    Този конкурс отдавна не е за таланти.
    Тази година ще спечели украинската песничка за дроновете Байрактар, пазещи дечицата от руснаците убийци.
    Е, за какво тогава да участваме? Можем да спечелим само ако пратим песничка, в която се разказва как руските окупатори ни развалили 5-вековното ползотворно съжителство с османците.

    Коментиран от #7

  • 3 Студопор

    55 0 Отговор
    Ами не участвайте! То и без това България никога не печели тоя продажен конкурс. Пък и да го спечелим - какво? На кого помага това? Само си давате парите. Инвестирайте в оборудване, в албуми, в себе си... Евровизия кучета я яли!
  • 4 дедо Герчо

    26 0 Отговор
    А ОТ ЦЕНАТА НА ОЛИОТО?...ХЪХЪХЪ...
  • 5 жоро уудстока

    64 0 Отговор
    Е,и?!Искаш и да ти платят ли?БНТ се спонсорира от всички нас и е редно да намира други приходи!Въпреки,че не искам да получават космическите си заплати от нас-приватизация!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 всъщност

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "джендър визия":

    Украинската песен за Евровизия тази година много наподобява българска народна песен в модерен вариант може да чуе в официалния канал в Ютюб

    Коментиран от #11

  • 8 кравите ви го казаха тия дни

    55 2 Отговор
    демокрацията е скъпо удоволствие за партньорите ни
  • 9 Армут, бате

    36 9 Отговор
    Беднотията ни гони отвсякъде. Но съм на страната на БНТ. Щом искаш да си известен г.e.й, трябва да си плащаш.
  • 10 нашия

    17 4 Отговор
    Армутлиева щом не искате да има конкурс на национално ниво да се избира песента /а не някаква "комисия" да решава какво им харесва на българите/ за конкурса ще си плащате на БНТ ,за да ви "харесат"....
  • 11 123

    16 7 Отговор

    До коментар #7 от "всъщност":

    Ами да, чух я. А сега кажете, че не сме славяни и не сме роднини! Погледне и носиите - много ясно, че сме тръгнали от едно начало. Не отричам Аспарух, но или е бил нещо различно, от което ни се представя, или наистина той и неговите хора са напълно претопени.

    Коментиран от #12, #15

  • 12 нашия

    9 17 Отговор

    До коментар #11 от "123":

    славяни приятелю няма споменати никъде в историческите книги това понятие е натрапено от Екатерина с цел осъществяване на имперските си интереси и опит за обединяването на колкото може повече хора в неин интерес....да не ти прозвучи "великобългарско",но всички тези хора населяващи така наречените "славянски земи" са българи по етнически произхо и са разделени само политически...за това си задаваш въпроса какъв е случая с Аспарух....и най-лесно е да го "претопят" идеолизите на панславизма....

    Коментиран от #14, #18, #20

  • 13 Бибобобо

    21 45 Отговор
    Ами плати си и ти и можеш да пратиш дъщвря си, калъв е проблема? То пък един конкурс
  • 14 Ханко Брат

    14 7 Отговор

    До коментар #12 от "нашия":

    Знаеш ли че Аспарух не се споменава никъде освен в именника на българските ханове който е препис на руски от 12 век а славяните се споменават на много места даже и поляците които мразят руснаците твърдят че са братя славяни въпреки политическите различия и имперски интереси не могат да променят това

    Коментиран от #24

  • 15 Българин

    8 12 Отговор

    До коментар #11 от "123":

    Лесно е да си отговориш на въпроса колко сме "славяни", като гледаш началото на волейболен или футболен мач например и сравниш българите с другите играчи - например чехи, поляци, украинци, словенци и т.н (а погледни и публиката): ние нямаме нищо общо - по-тъмни сме, тъмни коси (когато въобще ги има), други черти на лицето и форма на очите и т.н. Оставете я тази остаряла комунистическа пропаганда, която целеше да ни държи в един лагер и в подчинение. А по въпроса за евроГейвизия, която отдавна не гледам: Саня иска със сухо д-пе риба да лови!

    Коментиран от #19

  • 16 Даааа

    14 1 Отговор
    Ну търпи красавице!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 вашия

    13 4 Отговор

    До коментар #12 от "нашия":

    По-"странен" (да не пиша нещо по така, че ще ме затрият😏) коментар, друже, от това, че видите ли "това понятие" било "натрапено от Екатерина" (не уточняваш, друже, коя от двете Екатерини, заемали руския трон, визираш, но явно става дума за втората) отдавна не съм чел. А Екатерина, ах - каква изненада😏, се възцарява точно в годината, когато Св. Паисий Хилендарски завършва своята история, наречена, ах - каква изненада😏, "История СЛАВЯНОбългарска" 😏. Демек - през 1762. Жив и здрав, и другпът мисли преди да пишеш "странности" 😏!
  • 19 Българче

    13 5 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Специалисте в областта на лесните отговори, хайде сега, моля, лесно да ми отговориш поради что всички лингвисти твърдят, че българският език е славянски? Ако не е - какъв, аджеба, е? Ако пък е - как и кога е станал тоз "номер"? Успех👍👍👍!!!
  • 20 Перун-Пирин

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "нашия":

    Нямало било славяни, ама има славянски езици, вкл. българския. Че как става това?!
    А и никой не е казал, че всички славяни са руси, бели и със сини очи, хеле пък в Полша, Словакия, Хърватия, Сърбия и Украйна. Но е вярно, че руснаците едно 80 % са синеоки.
  • 21 shark

    50 1 Отговор
    то цела българия е възмутена но в кошлуков тиви си правят каквото си искат и никой не контролира самозабравилия се с фалшивите си дипломи кошлук
  • 22 цербер

    0 0 Отговор
    Музикалната продуцентка и управителка на "Вирджиния рекърдс" Саня Армутлиева...
  • 23 файчо

    4 0 Отговор
    С гребен да я нарешиш!
  • 24 МАХМУД ПЪРВИ

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ханко Брат":

    НЕ ТЕ ЛИЙ ИЗСРАМ ДА ПИШЕШ ТЕЗ ГЛУПОСТИ.УТРЕ ША НАПИШЕШ ЧЕ И КУБРАТ БАЩА МУ НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛ. ПО ДОБРЕ ЗЕМИ НАПИШИ ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ВСИИИИЧКИ БЪЛГРСКИ СЛЕДИ НА БЪЛГАРСКОТО НИ МИНАЛО ОТ ВСИИИИЧКИ НАШИ КОМШИИ ЧИ ДАЖЕ И ОТ КОМШИИТЕ НА КОМШИИТЕ НИ.ВИЗИРАМ ФРАНКИ ГЕРМАНИ ПАПСКИ НАМЕСТНИЦИ МАКАР ПРИ ТЯХ ВЪВ ВСТИКАНА ИМА ДОКУМЕНТИ ЗА НАШАТА ДЪРЖАВА КОЯТО НИИИИКОГА НЯМА ДА НИ ГИ ДАДЪТ ДА ВИДИМ ЗСЩОТО НИЙ СМЕ И БАЩАТА И МАЙКАТА НА СЪВРЕМЕННИЯ РАЗУМЕН СВЯТ...
  • 25 врабевски

    5 0 Отговор
    20-23година ще си платим разноските и ще играем за българия със супергрупата на европейското по футбол