Last news in Fakti

30 Март, 2022 14:16 1 396 5

Отлагат концерта на Ал Бано и Ромина Пауър в България за ноември

  • ал бано-
  • ромина пауър-
  • концерт-
  • отлагане

Гостуването на двойката трябваше да се състои в края на 2021 г., бе отложен за май 2022 г., но се налага още едно отлагане

Концертът на поп звездите Ал Бано и Ромина Пауър у нас се отлага отново. Първоначалната дата на която грандиозният концерт трябваше да се проведе на 15 ноември миналата година, но заради пандемията се наложи той да бъде отложен за 20 май тази година. По нещастно стечение на обстоятелствата родните почитатели на дуото ще трябва да почакат още няколко месеца, което ще направи една година от датата, на която дуетът трябваше първоначално да изпълни хитовете си у нас.

София Мюзик Ентърпрайсис съобщава, че Ромина Пауър е наранила крака си при нещастен инцидент, заради което трябва да се подложи на тежка операция и няма как да пътува или да застане на сцена дълго време. Заради това новата, и окончателна според тях, дата е 8 ноември 2022 г. Те обясниха и какво се случва с парите на онези разочаровани фенове, които не могат или не искат да присъстват на концерта, но искат да си върнат парите за закупените билети.

Ето какво пишат организаторите в официално писмо:

"Скъпи приятели, безкрайно търпеливи и лоялни фенове, и (справедливо) гневни критици,

30 години правим музикални събития в България, но този безспорно е концертът с... най-голямата доза малшанс и то – в последователни години! След отлагането заради КОВИД пандемията сега... Ромина Пауър се нарани в случаен инцидент, налагащ операция на крака и няколко месеца не може да пътува. Това притесни не само нас, но и мениджмънта им, и самите артисти. Ал Бано дори беше готов да предложи свой солов концерт, само за да не разочарова отново чакащите фенове, но разумното решение беше да запазим оригиналния формат на шоуто и чара на двамата като уникален дует, преминал през шеметен възход и тежка лична драма.

Така избрахме първата предложена ни възможна дата, 8 ноември 2022 г., защото – въпреки всички спънки от съдбата – този концерт ЩЕ СЕ СЪСТОИ!

Може би за хиляден път казваме, че отлагания на концерти НИКОГА не стават по желание или каприз на промоутъра („вие го отлагате...“), а ВИНАГИ по независещи от него, външни обстоятелства. Това е факт от реалностите на шоубизнеса и в повечето държави от Европа и Америка по тази тема не се драматизира излишно.

Логично идва въпросът с връщането на билетите от онези фенове, които нямат възможност да дойдат на новата дата или просто нямат търпение да чакат. Около месец преди концерта (когато се отблокира финалната част от депозита) връщането на билета може да се направи при конкретния дистрибутор, или като ни пишете на [email protected]. Искаме все пак да знаете, че парите НЕ СТОЯТ в някаква наша спестовна сметка, трупайки „огромна лихва“ (която в момента в България е... отрицателна), а са преведени авансово на артиста, което става – особено след Ковид-19 кризата – все по-желязна практика в шоубизнеса. Артистът ВРЪЩА парите напълно и веднага само ако концертът/турнето се ОТМЕНЯ – както например беше с „Кис“. Отлагането де юре не е „отменяне“. Дори няма да навлизаме в останалите неизбежни разходи, които се правят в аванс – депозит за залата, рекламна кампания (или „кампании“) и т.н.

И така, благодарим ви за търпението и разбирането. На 8 ноември всички, които имаме философска настройка към изненадите на живота, просто... ще се насладим в пълна степен на онази мощна магия, която излъчва италианската музика. Защото Ал Бано ни обеща, че двамата с Ромина ще възнаградят публиката по единствения начин, по който могат - като оставят сърцата си на сцената в София.

А когато един италиански мъж даде своята дума – това значи много.

С най-добри чувства,

SME"


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PE6OGOLF4E

    1 1 Отговор
    Дано изкарат до ноември!:)
  • 2 роро

    1 3 Отговор
    Време им е за пенсия вече..
  • 3 Орел

    1 4 Отговор
    Важно е на Лили Иванова и Веселин Маринов да вървят! От Севлиево, през Павликени, та чак до Полски Тръмбеш и Горна Оряховица.
  • 4 Аплодиращ

    2 0 Отговор
    Искам билет за първият ред.Кой ще подгрява?
  • 5 Rock

    2 0 Отговор
    Уникални гласове- красиви песни. Ла море конкуиста туто- любовта побеждава всичко. Хубаво е, че се събраха... като дует... дали само в музиката или и в живота... Baci!