Last news in Fakti

1 Април, 2022 12:56 3 281 3

Оттеглят "Златната малинка" на Брус Уилис заради заболяването му

  • брус уилис-
  • актьор-
  • златна малинка-
  • антинаграда-
  • заболяване-
  • деменция-
  • афазия

Организаторите на анти-наградите отмениха и номинацията на актрисата Шели Дювал за изпълнението ѝ в "Сиянието"

Оттеглят "Златната малинка" на Брус Уилис заради заболяването му - 1
Снимка: Shutterstock

Наградите "Златните малинки", които се присъждат за най-лошо представяне в сферата кино за изминалата година, оттеглят анти-наградата си за Брус Уилис, след като семейството на актьора разкри, че той се бори с афазия - заболяване, което засяга когнитивните му способности, предава CNN.

"След дълго обмисляне, The Razzies взе решение да отмени наградата Златна малинка, присъдена на Брус Уилис, поради скорошното разкритие за диагнозата му", се казва в изявление на анти-наградите. "Ако здравословното състояние на някого е фактор при вземането на решения и/или представянето му, ние признаваме, че не е подходящо да му връчваме наградата."

В сряда семейството на Уилис, включително бившата му съпруга Деми Мур, заяви в съвместно изявление, че актьорът ще си вземе почивка от актьорската си кариера поради здравословното му състояние.

"Това е наистина труден момент за нашето семейство и ние сме много благодарни за вашата непрекъсната любов, съчувствие и подкрепа", се казва отчасти в изявлението.

Афазията е "състояние, което ви лишава от способността да общувате" и може да бъде причинено от различни заболявания и състояния като инсулт, травма на главата, мозъчен тумор или заболяване.

Тази година Уилис беше "номиниран" за осем от изпълненията си през годината в категория, специално създадена за него и наречена "Най-лошо изпълнение на Брус Уилис във филм от 2021 г.". В крайна сметка окончателното решение бе, че ролята му в "Космически грях" е "победителят".

"Категорията не беше планувана да бъде постоянна част от "Златните малинки". Затова тя няма да бъде повторена", се допълва в изявлението на анти-наградите.

В сряда организацията написа в Twitter: "Малинките искрено съжаляват за диагнозата на Брус Уилис. Може би това обяснява защо той искаше да се оттегли с гръм и трясък през 2021 г. Отправяме нашите най-добри пожелания към Брус и семейството му".

Вероятно поради гнева, който си навлякоха по-късно Малинките написаха в Twitter: "За да поясним, ние научихме за диагнозата на Уилис по същото време, когато и всички останали... едва тази сутрин".

В четвъртък те също така обявиха, че отменя номинацията на Шели Дювал, чието изпълнение в "Сиянието" ѝ донесе номинация по онова време заради ужасяващите условия на работа по време на снимките на емблематичната хорър лента. Дювал трябвало да повтори сцената е безйболната бухалка 127 пъти, след което била ужасно изтощена. Целта на Кубрик била камерата да хване именно това истинско изтощение и безпомощност на героинята ѝ. Актрисата казва, че по време на снимките косата ѝ започнала да пада заради преживения стрес.

Основателите на "Златните малинки" Джон Джей Би Уилсън и Морийн Мърфи бяха заявили в интервю за Vulture, че съжаляват за номинацията.

"Както наскоро споменахме в интервю за Vulture, смекчаващите вината обстоятелства се отнасят и за Шели Дювал в "Сиянието". Оттогава открихме, че представянето на Дювал е било повлияно от отношението на Стенли Кубрик към нея по време на снимките", се добавя в изявлението от четвъртък. "Бихме искали да се възползваме от възможността да отменим и тази номинация."


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Галина Колева,

    13 1 Отговор
    Дано се въстанови. На никого да не се случва.
  • 2 Съжалявам

    11 0 Отговор
    Без да искам натиснах минус,дано има късмет да се възстанови.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.