Last news in Fakti

12 Април, 2022 11:43 3 028 2

Калин Сърменов си остава шеф на "Сатирата"

  • калин сърменов-
  • сатиричен театър алеко константинов-
  • директор-
  • конкурс-
  • министерство на културата

Министерство на културата обяви, че след проведените конкурси за директори на културни институции у нас Калин Сърменов отново е избран за директор на Сатиричния театър "Алеко Константинов"

Калин Сърменов си остава шеф на "Сатирата" - 1
Снимка: БГНЕС

Досегашният директор на Сатиричен театър "Алеко Константинов" Калин Сърменов отново е избран да оглави културната институция.

Резултати от проведения конкурс за длъжността „директор“ на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ - Софи бяха публикувани днес след запитване от Телевизия "Евроком".

По-рано медията излъчи репортаж, в който става известно, че Министерството на културата бави обявяването на резултата от конкурса за директор на Сатиричен театър "Алеко Константинов".

Министерството на културата проведе множество конкурси за директори на културни институции у нас. Един от тях е този за Сатиричен театър "Алеко Константинов" в София. За поста се бориха и актьорите Мариан Бачев и Валентин Гиясбейли. Последният обаче смята, че правилата на конкурса не се спазват и въпреки че той се е провел преди дни, все още не е ясно кой ще бъде директор на Сатирата.

По думите на Гиясбейли наредбата, по която се избират директори за културни институции трябва да бъде изцяло променена.

Втори в конкурса е останал Мариан Бачев, а Валентин Гиясбейли не е класиран. По думите на Гиясбейли това не е обосновано, тъй като той има години опит в ръководни административни постове, както и в управление на частна компания.

Междувременно стана ясно, че НАродния театър "Иван Вазов" има нов директор и това е Васил Василев.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    10 2 Отговор
    ГЕРБЕРАСТКА ПОДЛОГА......нагъл и бездарен
  • 2 хмм

    4 0 Отговор
    "Гиясбейли искал наредбата, по която се избират директори за културни институции да бъдела изцяло променена."
    Защо? За да е удобна специално за него ли?