Last news in Fakti

24 Май, 2013 13:04 1 295 0

Кметът на Русе пожела успех на малките математици

  • баба тонка

Пламен Стоилов пожела успех на отбора за Хонг Конг

Кметът на Русе пожела успех на малките математици - 1
Снимки: Alma PR

На днешния светъл празник на славянската писменост и култура отборът, който ще представи Русе на тазгодишното международно математическо състезание в Хонг Конг, се срещна с кмета на града Пламен Стоилов. Градоначалникът беше приет в кабинета на директора на гимназията Митко Кунчев, който го приветства заедно с помощник директора Тихомир Михов.

Мирослава Костадинова, ръководител на отбора, и четирите деца от 6-а клас, поговориха с кмета на града и получиха от него значки с логото на кампанията „Русе – европейска столица на културата”. Г-н Стоилов подари на капитана на отбора Петър Няголов националния трибагреник, с пожеланието децата да го развеят победоносно в Хонг Конг и да постигнат отлични резултати на състезанието.

Градоначалникът връчи на директора Митко Кунчев почетна значка „Русе“ за високите постижения на гимназията. Той заяви, че ще подкрепя начинанията на МГ „Баба Тонка“, тъй като това е едно от най-престижните училища в града, което подготвя успешни ученици. Кметът призна, че математиката му е била сред любимите му предмети. „Научете се от сега да бъдете победители,“ каза той на децата от отбора и ги покани юли месец в своя кабинет, за да му разкажат как е преминало състезанието.  


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА