Last news in Fakti

29 Април, 2022 14:54 2 378 5

Излиза филм за предисторията на "Игрите на глада"

  • игрите на глада-
  • предистория-
  • филм-
  • кино

Във филма ще видим историята на президента Сноу, който по-късно се превръща в главния злодей в сагата

Излиза филм за предисторията на "Игрите на глада" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Lionsgate съобщи, че филмът за предисторията на "Игрите на глада" - "Балада за пойни птици и змии" ще има премиерна дата през ноември 2023 г. - 17 Ноември, предава ScreenRant.

От 2012 г. до 2015 г. франчайзът "Игрите на глада" постави началото на нова вълна от адаптации на книги, но си остана най-добрият от тях. Четирифилмовата поредица, базирана на трилогията на авторката Сюзън Колинс, събра впечатляващите 2,97 млрд. долара в световен мащаб и спечели куп положителни отзиви навсякъде. Дженифър Лорънс оглави франчайза като героинята Катнис Евърдийн, а сред поддържащите звезди бяха Джош Хътчърсън, Лиъм Хемсуърт, Елизабет Банкс, Сам Клафлин и Уди Харелсън.

Първоначално Колинс написва само 3 романа, но по-късно решава да разшири света на Панем с предистория. Излязла през 2020 г., книгата "Балада за пойни птици и змии" се върти около по-младия Кориолан Сноу (във филмите изигран от Доналд Съдърланд), главния злодей от "Игрите на глада". Още преди книгата да се появи по рафтовете, Lionsgate обяви, че филмова адаптация е в процес на разработка. Франсис Лоурънс, режисьорът, който стои зад всички части на франчайза с изключение на първия "Игрите на глада", се завръща за този филм.

По време на представянето си на CinemaCon Lionsgate (чрез Deadline) обяви, че работата по "Балада за пойни птици и змии" върви добре. Въпреки че все още няма подробности за актьорски състав, филмът има дата на излизане: 17 ноември 2023 г. Филмът ще следва същия сюжет като книгата, в който 18-годишният Сноу е ментор на трибут от Окръг 12 в 10-те Игри на глада.

Трябва да се отбележи, че "Балада за пойни птици и змии" ще излезе в същата времева рамка, в която излезе голяма част от франчайза "Игрите на глада". Тези филми постигнаха голям успех по време на Деня на благодарността и Lionsgate явно се надява да повтори тази традиция за своята предистория. Понастоящем "Балада за пойни птици и змии" ще дебютира срещу "Тролове 3" и "Ако" на Джон Красински. Що се отнася до целевата аудитория, засега изглежда, че филмът "Игрите на глада" ще има предимството да се хареса на различни демографски групи от останалите филми, така че може да има добри шансове да спечели празничния боксофис.

Продукцията вероятно ще започне работа по предисторията по някое време тази година. Това съвпада с предишна информация, според които филмът ще започне да се снима през 2022 г., макар че все още не е ясно колко близо са нещата до началото. Lionsgate не посочи потенциална начална дата и макар че кастингът може би е в ход, не са обявени никакви имена. Все пак Lionsgate със сигурност залагат много на тази предистория на "Игрите на глада", така че се очаква проектът наистина да набере скорост. "Игрите на глада" е един от най-успешните франчайзи на студиото, а във време, в което цари известна неяснота за интелектуалната собственост, тази предистория е жизненоважна за бъдещето на Lionsgate. Дано шансовете да са винаги в тяхна полза.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛЛЛ

    9 1 Отговор
    Е този филм ще го играеме и ние
  • 2 Механик

    8 0 Отговор
    Предисторията я гледаме в момента. Зимъска ще е същинската история.
  • 3 бихте ли пояснили

    5 0 Отговор
    Това дали е намек,че тръгват по пътя на Звездни войни и на Властелинът на пръстена - - - три основни филма,три последващи,три предхождащи и още там плява покрай същинската част......... Ще падне гледане - поне докато тръгнат поредиците за Великата Украински война.........

    Коментиран от #4

  • 4 Дааа

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "бихте ли пояснили":

    Нещо такова! Простотия за простотията.
  • 5 Боруна Лом

    4 0 Отговор
    И НИЕ ТАКА,СЛЕД ОКТОМВРИ