15 Май, 2022 14:15 977 2

Ето кога ще се проведе церемонията за наградите "Оскар" през 2023

  • оскари-
  • 2023-
  • церемония-
  • дата

Датата за раздаването на най-престижните киноотличия е изтеглена малко по-напред в сравнение с 2022 г. - ще бъде на 12 март

Ето кога ще се проведе церемонията за наградите "Оскар" през 2023  - 1
Снимка: Shutterstock

Церемонията за връчването на наградите "Оскар" през 2023 г. ще бъде на 12 март, предаде Асошиейтед прес, като цитира съобщение на Американската академия за кинематографично изкуство и наука.

Датата за раздаването на най-престижните киноотличия е изтеглена малко по-напред в сравнение с 2022 г., когато церемонията се състоя на 27 март. Провеждането на тазгодишното шоу в края на март беше и заради Олимпийските игри през февруари.

Церемонията се запомни със скандалния шамар, който актьорът Уил Смит удари на сцената на комика Крис Рок заради отправена обида към съпругата му. По-късно той се извини за поведението си, но се оттегли от академията и получи 10-годишна забрана да присъства на организирани от нея събития.

С "Оскар" за най-добър филм тази година бе отличен "CODA: Дете на глухи родители" на стрийминг платформата Епъл ти ви плюс.

95-ата церемонията за връчването на наградите "Оскар" през 2023 г. отново ще се излъчва по телевизионния канал Ей Би Си, допълва БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ффффф

    4 0 Отговор
    украинците да поват снимат некой филм - нема знацчение темата,актьорите или играта...оскара им е в кърпа вързан...


    „„
    абе,коги е световното по футбол? да знаят ,че и отбор куци ветерани да съберат..зер - шампионЕ
  • 2 геноцид

    1 0 Отговор
    И там ли оКрайна ще спечели , за един приятел питам :))))))))))))))))))