29 Май, 2022 22:02 1 306 3

Шведският "Триъгълник на тъгата" грабна "Златната палма" в Кан

  • кан-
  • златна палма-
  • филм-
  • триъгълник на тъгата

Режисьор на социалната сатира е Рубен Йостлунд

Шведският "Триъгълник на тъгата" грабна "Златната палма" в Кан - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Социалната сатира "Триъгълник на тъгата" на шведският режисьор Рубен Йостлунд стана носителят на "Златната палма" на кинофестивала в Кан, предаде БНР.

Във филма супербогати хора и модели се сблъскват с неочаквани събития, подкопаващи социалният им статус на круизен кораб.

Два филма - белгийската драма "Близост" на Лукас Донт - най-младият режисьор, чийто филм участва на кинофестивала в Кан, и "Звезди по обяд" на Клер Дени с участието на Робърт Патинсън, станаха носители на наградата на журито на кинофестивала в Кан. За най-добър режисьор беше избран южнокорейският режисьор Пак Чан-ук за "Решение да си тръгнеш".

Приз за най-добър актьор получи корейският актьор Сон Кан-хо за превъплъщението му в "Брокерът", в който се опитва да продаде изоставено бебе на семейство. Сон Кан-хо беше част от актьорският състав на корейският филм "Паразит", който през 2020 г. триумфира на наградите в Кан и на "Оскар"-те.

Наградата за най-добра актриса на кинофестивала в Кан получи Зар Амир Ебрахими от Иран за участието ѝ в трилъра "Светият паяк", където играе журналистка, разследваща серийни убийства на проститутки. Актрисата живее в изгнание във Франция.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 шведска тройка

    2 1 Отговор
    грабна златната чалма в Батман.
  • 3 Факт

    2 0 Отговор
    Значи във филма има гей,цветнокож и украинец.Иначе няма шанс за първо място