Last news in Fakti

7 Юни, 2013 18:52 3 011 0

Само на групи и с екскурзовод в парка Врана

  • парк-музей-
  • врана-
  • открит-
  • посещения

В парка Врана има над 800 декоративни растителни вида, от които приблизително 350 - дървесно храстови

След археологическия музей в базиликата „Света София” в рамките на по-малко от три седмици парк „Врана” е вторият музей, който откриваме в София.
Парк Врана е естествен природононаучен музей, каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при посещение в градината в присъствието на заместник-кметът на София Мария Бояджийска, директора на ОП „Паркове и градини” Милена Васева, Ралица Маджарова, директор на „Зелена система”.
 

На 8 юни парк „Врана” ще бъде открит за посещенията, като през първия месец ще са безплатни.
В парка Врана има над 800 декоративни растителни вида, от които приблизително 350 - дървесно храстови. На територия от почти 1000 декара, паркът е обитаван от около 100 вида птици и други животни.
За да отвори за посещение територията, която е обект на градинско-парковото изкуство са рeмонтирани три от езерата в парка, централната алея, мостчета.

Паркът ще бъде отворен за посетители само събота и неделя от 10.00 до 16.00 часа, като посещенията ще са на кръгъл час на групи с екскурзовод, съобщиха от Столична община.
  
До парк Врана може да се стигне с градски транспорт чрез автобуси "1" и "3".
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА