22 Юни, 2022 12:15 736 4

Калин Врачански и Ирен Кривошиева ще се включат в уъркшопа на "Лий Страсбърг"

  • калин врачански-
  • ирен кривошиева-
  • уъркшоп-
  • лий страсбърг

Общо 16 са щастливците, селектирани измежду многото желаещи да се запознаят с методологията, дала на света едни от най-великите актьори като Ал Пачино, Робърт де Ниро и др.

Един от любимците на бъгарската публика Калин Врачански – участник в рейтингови тв сериали и отличен драматичен и комедиен актьор на сцената в постановки като „Тютюн“, „Госпожица Юлия“, „Парижката Света Богородица“, „За мишките и хората“, „Гарванът“, „Ревизор“ и много други, е сред избраните да се включат в първия у нас метод-уъркшоп на световноизвестния институт по театър и кино „Лий Страсбърг“ с бази в Ню Йорк и Лос Анджелис.

Общо 16 са щастливците, селектирани измежду многото желаещи да се запознаят с методологията, дала на света едни от най-великите актьори като Ал Пачино, Робърт де Ниро, Дъстин Хофман, Джеймс Дийн, Пол Нюман, Джейн Фонда, Мерилин Монро и мнозина още. Сред тях, освен Калин Врачански, са Стефани Ивайло, Ирен Кривошиева, Жаклин Георгиева, Ясен Атанасов, както и студенти от Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“. Наред с български актьори, уъркшопът на „Лий Страсбърг“ е привлякъл и международни участници, които пристигнаха в София специално за започващия курс. Един от отличниците, завършили уъркшопа, ще получи пълна стипендия, покриваща 12-месечно обучение в института в Лос Анджелис.

„Поздравявам ви за участието в този уъркшоп. Ценим вашите усилия да надграждате уменията си в професията. Вие сте търсещи хора, а ние подкрепяме и винаги ще бъдем партньори именно на проекти за хора, които искат да се развиват. Вярвам, че тази инициатива ще ви е изключително полезна“, обърна се към участниците в курса заместник-кметът по културата на Столична община Мирослав Боршош. „Благодаря, че видяхте в този уъркшоп възможност за професионално развитие. Днес се сбъдна една моя мечта“, каза на 16-те избраници актрисата Кристина Верославова, организатор на курса.

Уъркшопът се провежда в Международното висше бизнес училище – София, и продължава 5 седмици. Обучението се води от Пол Ръш, преподавател от института „Лий Страсбърг“ и член на Actors Studio. Дейвид Страсбърг – син на основателя Лий Страсбърг и настоящ директор на института, ще има онлайн мастърклас в последната седмица. Актьорите ще могат да преминат и през онлайн мастърклас с Томас Съливан – един от най-значимите кастинг директори на Холивуд, осъществил кастинга и на спечелилия награда „Оскар“ филм „Зелената книга“, в който в една от ролите се снима българинът Димитър Маринов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    4 0 Отговор
    Щом е уъркшоп, значи трябва да джойннат.

    Коментиран от #2

  • 2 Прост

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "провинциалист":

    Кой туй ваа? Уър...ко беше. Ами знаем,че сте учени но не всички сме като вас. Поднесете го по простичко да е ясно на всеки за какво иде реч!
  • 3 го шо

    6 0 Отговор
    "уъркшопа"
    мауе миуа!
  • 4 Един

    4 0 Отговор
    Това "шопа" го разбрах , ама "уърк" -ът ме затруднява : дали хърка шопа или "уръква" ... и къв шоп е този Лий??? ма само глупости пишете!