Last news in Fakti

27 Юли, 2022 19:45 2 556 0

„DC Лигата на супер-любимците“ е поредната претоплена манджа за деца (ТРЕЙЛЪР)

  • dc лигата на супер-любимците-
  • кино

Филмът не добавя абсолютно нищо ново към анимационните филми или комиксите за супергерои

„DC Лигата на супер-любимците“ е поредната претоплена манджа за деца (ТРЕЙЛЪР) - 1
Снимка: Alexandra Film

Изглежда 2022 г. няма да е годината на анимационните филми, защото дотук не попаднах на нито една нова продукция, която да си заслужава вниманието. „DC Лигата на супер-любимците“ не прави никакво изключение, въпреки че обединява в едно комиксите и домашните любимци.

Главният герой тук е кучето Крипто, което, както можете да се досетите, е най-добрият приятел на Супермен. Историята цели да докаже на животинката, че ревността към стопанина не е от полза за никого, а светът с приятели е далеч по-хубав и приятен. Този урок обаче минава през редица проблеми и сблъсък с нов необичаен злодей.

Режисьорът Джаред Стърн обаче явно не разполага с нужния капацитет, за да може едновременно да се грижи за сюжета, персонажите и крайната цел. Той просто е приложил идеите си от „Лего Батман Филмът“, но без да осъзнава, че започва да се повтаря и то по най-балания и досаден начин.

„DC Лигата на супер-любимците“ е поредната претоплена манджа за деца (ТРЕЙЛЪР)
Снимка: Alexandra Film

На теория филмът би следвало да е глобален хит. Все пак кой не обича домашните животни и кой не харесва филмите по комикси, нали? Оказва се обаче, че това е все едно на манджата да сложим вода и кромид и да смятаме, че някой после ще ни я яде. Не, приятелю Джаред! Киното е едно от най-комплексните изкуства и присъствието на една добра идея не означава нищо, ако не я реализираш подобаващи.

Подозирам, че основно усилията на продуцентите са били насочени към каста за анимацията. Все пак сред тях личат имената на Дуейн Джонсън, Кевин Харт, Джон Кразински, Кейт МакКинън и не кой да е, ами самият Киану Рийвс. Разбира се, у нас лентата пристига с дублаж от Борис Коев, Дайяна Димитрова, Иван Велчев, Елена Грозданова, Мими Йорданова, Цвети Пеняшки, Атанас Сребрев, Василка Сугарева, Диляна Спасова, Христо Бонин, Христо Узунов, Ралица Паскалева и Димо Алексиев, но все пак по оригинала са похарчени доста пари само за хонорари на актьорите.

Гложди ме една мисъл от известно време, която се засилва след подобни филми. Чудя се, защо Холивуд не спре да бълва подобни бълвочи и не вземе да преиздаде своите класики в жанра? Не, не ме разбирайте погрешно, защото на всички ни е писнало от нескопосани римейци в стил „Цар Лъв“. Просто мнозинството от киноманите бихме били доволни, ако имаме възможност да съпреживеем „Бамби“, „Дъмбо“ и „Пепеляшка“ с децата си във висока резолюция, но без да се пипа и на йота по сценария. Макар и екстравагантна, тази идея е в пъти по-добра от това най-различни некадърници да се упражняват върху теми, като любов, приятелство, съзряване и всичко останало, което има за цел да изгради детския характер с помощта на аудио-визуалното изкуство.

„DC Лигата на супер-любимците“ не пропуска възможността да ни натрапи за пореден път и модерната тема с хомосексуалистите, но тук ще се въздържа от допълнителен коментар, защото ми омръзна след всеки подобен филм да дъвча едно и също. Просто вкарайте темата в сюжета или изобщо не ни намигвайте всеки път, в който се засечем в киносалона.

Тази анимация ще я сложа към онези заглавия, които ще си минат и заминат без на никого да му пука за тях. 5/10 е максимумът, който мога да дам за тази претоплена манджа за деца.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА