Last news in Fakti

26 Юни, 2013 18:23 2 551 2

И Съюзът на артистите възропта срещу Сидеров

  • съюзът на артистите в българия-
  • волен сидеров-
  • лора крумова
И Съюзът на артистите възропта срещу Сидеров - 1
Христо Мутафчиев, който на 24 юни бе преизбран за председател на САБ за четвърти пореден мандат.

Подкрепяме всички, станали обект на агресията и обидите на Волен Сидеров – Лора Крумова, Теодор Ангелов, Мария Цветкова, Димитър Патарински, Мария Игнатова, Магърдич Халважиян, хората от протестите и полицаите, опазващи обществения ред. Това се казва в декларация на Съюза на артистите в България по повод на поведението на лидера на „Атака“ в общественото пространство.

Осъждаме категорично агресивното поведение и недопустимия език, проявяван в последните седмици от народния представител Волен Сидеров спрямо българските артисти, журналисти, телевизионни репортери, оператори, продуценти, полицаи и представителите на почти всички професии, заявяват артистите.

„Народният представител Волен Сидеров си позволи да отправя многобройни обиди, клевети и заплахи към хора, изпълняващи служебните си задължения, криейки се зад депутатския си имунитет и под пластмасова маса“, коментират от САБ.

Намираме за скандална и недопустима тази злоупотреба с имунитета от народен представител, призван с цялостната си дейност да отстоява законността и морала.

Обръщаме се към всички институции в държавата да реагират съобразно правомощията си и назначат проверки на показаното в медиите грубо отношение на Волен Сидеров спрямо представители на различни професии.

„Настояваме Волен Сидеров незабавно да бъде освободен като председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарната етика. Заемането й от тази личност противоречи на самата й същност и дискредитира Народното събрание“, твърди документът.


Ние, професионалната организация на всички гилдии на сценичните изкуства, заявяваме категорично че няма да позволим на никого, дори и на „народен представител” да унижава достойнството, да уронва престижа и авторитета на творците и всички български граждани, завършва декларацията.

Тя е подписана от Съюза на артистите в България „с уважение към цялата българска общественост и без никакво уважение към Сидеров“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 йордан попйорданов

    1 0 Отговор
    Ми то това всичко е плод на б....к националистите,нека тях да ги е срам от вожда им.На следващите избори нека пак да отидат да гласуват за Болен Сидероглу и да си вземат по 40лв. и да се гордеят,че са непродажни националисти.
  • 2 Andrei Andreev

    0 1 Отговор
    Трябва да се иска и оставката и на главния прокурор защото и той е една кукла.Отдавна трябваше да иска имунитета на сидеров за оронване престижа на една институция като полицията.