13 Август, 2022 14:45 1 367 0

Стартира турнето "Две пътеки - Спринт и приятели" 2022

  • турне-
  • две пътеки - спринт и приятели -
  • роди дете в българия-
  • повече българска музика в националния ефир-
  • пейо пеев-
  • асен драгнев-
  • милко андреев-
  • емил копев-
  • галя георгиева-
  • атанас лазаров

В подкрепа на националната кампания "Роди дете в България" и каузата " Повече българска музика в националния ефир"

Стартира турнето "Две пътеки - Спринт и приятели" 2022 - 1
Снимки: PRofile international

Легендарната рок група „СПРИНТ“ в състав Пейо Пеев, Асен Драгнев, Милко Андреев, Емил Копев, поп изпълнителката Галя Георгиева, Атанас Лазаров – ПР на годината 2020 и изпълнител, Захари Чернев, група „Хоризонт“ и още приятели на групата, обединяват творчеството си под мотото "Две пътеки - Спринт и приятели" 2022.

Името на турнето е избрано специално, тъй като подкрепя две каузи с изключителна важност за България. Това са Националната кампания „Роди дете в България“, която популяризира инициативите на Фондация „Мечта за дете“ и на Информационната кампания под надслов „Да сверим биологичния си часовник“ и оказва подкрепа на жени и двойки с репродуктивни проблеми, и Националната кампания „Повече българска музика в национален ефир“, която се превърна в кауза на огромна част от българските музиканти и изпълнители, в мисията за над 50 % присъствие на българска музика в националните ни медии, и набира все повече привърженици.

Лятното турне ще гостува с концерти в следните морски градовете:

15 август 2022 – Бургас /Открита сцена „Охлюва/

16 август 2022 – Китен /Открита сцена/

17 август 2022 – Поморие /НЦ „Просвета 1888“/

18 август 2022 – Приморско /Лятна сцена/

19 август 2022 – Черноморец /Лятна сцена/

21 август 2022 – Созопол /Летен театър/

Специален гост на събитията е председателя на Фондация „Мечта за дете“ и инициатор на кампанията „Роди дете в България“ - Ивелина Рускова, подкрепила много двойки с репродуктивни проблеми да станат родители.

Турнето "Две пътеки - Спринт и приятели" 2022 стартира от едно магическо в България място, съчетаващо история, природа, чистота, красота. Приказна местност, която възражда традициите и духа на българите, за да съхрани българската история - Историческия парк, на 30 км от Варна, в село Неофит Рилски

Турнето "Две пътеки - Спринт и приятели" 2022 се провежда с подкрепата на Национален фонд „Култура“ по Процедура „Едногодишен грант`21 / сесия 2021“.

То ще продължи и ще продължи през есента в други на страната и ще обединява изкуството и социалните послания в подкрепа на обществено-значимите каузи.

В концертите ще се включат и изявени местни изпълнители, които припознават каузите и ще бъдат техни посланици.

Основни партньори в на събитията и кампанията са медиен портал „Мама Зона“, Агенция за публични комуникации Профайл, медиен портал My Family, Агенция „Сребърен ключ“, Сдружение „Жени с кауза“.

Мотото на всички участници в турнето е: „Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“!


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА