15 Август, 2022 08:33 2 294 7

Лили Иванова вдигна на крака публиката в Пловдив

  • лили иванова-
  • концерт-
  • античен театър-
  • пловдив

"Вие сте убийствена публика" и "Пловдив си е Пловдив" възкликна примата при нестихващите бурни аплодисменти

Лили Иванова вдигна на крака публиката в Пловдив - 1
Снимкa: БГНЕС

"Без контрол" от албума "Чуй душата ми" от 2021 година даде начало на втория концерт на Лили Иванова в Античния театър в Пловдив. Повече от час и половина примата на българската популярна музика въздейства с неповторимия си глас и изящно присъствие на публиката, която не спираше да я аплодира на крака. За първи път в кариерата си певицата прави два последователни концерта в Античния театър, съобщава БТА.

Нови и незабравими песни изпя Лили Иванова, а специално място в почти всяко изпълнение имаха китарите на музикантите Ангел Дюлгеров и Иван Йорданов - Чери. Певицата върна публиката в 90-те, но с ново звучене, когато с песента "Невероятно" каза и попита "Всичко е обяснимо, всичко се преживява. Ти разбра ли какво си имал и какво остава?".

"За тебе бях" и "Щурче" вдигнаха множеството на крака, но "Детелини", преди която Лили Иванова се пошегува, че няма само тя да пее, и "Ветрове" го накара да не спира да аплодира и скандира "Лили" и "Браво".

"Вие сте убийствена публика" и "Пловдив си е Пловдив" възкликна примата при нестихващите бурни аплодисменти, с които екзалтираните слушатели посрещаха края на всяко нейно изпълнение.

Певицата представи нейния „Li Orchestra“ в състав: Ангел Дюлгеров, който е аранжор на цялата програма на концертите и изпълнява солата на китара, Орлин Цветанов на цигулката, Огнян Енев - на пиано, на тромпет и саксофон. На контрабас и бас китара е Веселин Веселинов, Росен Ватев – на ударните и перкусии, Иван Йорданов - Чери - китари и трио LaTiDa.

"Happy birthday" пя публиката на Иван Йорданов - Чери, който ден преди големия християнски празник Успение Богородично получи като подарък от примата икона за рождения си ден.

"За нищо няма да се оправдая – последната ми дума ще е песен!", изпя Лили Иванова, след като публиката я върна на бис.

Националното турне на Лили Иванова започна в родния ѝ град Кубрат на 14 април и ще продължи до края на годината. На 24 август следва концерт в Пазарджик. През октомври Лили Иванова ще пее в Хасково, Ямбол, Сливен, Смолян, Панагюрище, Сандански, Благоевград. През ноември - в Шумен, Русе, Добрич. Кулминацията на турнето е в София на 4 декември.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И от тук

    7 6 Отговор
    Златната фраза- Кво се прайш на Лили Иванова. На 100 години и няма стигане. След нея ще е само чалга и нео-арт-ЛГБТ
  • 2 СССР

    7 3 Отговор
    Страна, в която 85 годишната Лили Иванова е поп звезда номер едно, няма да загине😁😁😁
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    5 4 Отговор
    И какво от това . Кой я титулаеа с тази титла прима на Бг поп музиката???
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хлъц

    5 3 Отговор
    Пропускат и поздравителния адрес,от нейното другарче в детската градина- фараон Рамзесll. На великолепен папирус със златни букви- А помниш ли,когато пеехме в хора на главния жрец Предактор химни в чест на Амон Ра?
  • 7 Аххххх

    0 0 Отговор
    Ами хайде да я настигне някой млад, де ? Кой им пречи ?