Last news in Fakti

16 Август, 2022 09:08 1 590 6

Хитов роман на Людмила Филипова излиза отново с преработен финал

  • людмила филипова-
  • роман-
  • аномалия

„Аномалия“ успява да съчетае на пръв поглед несъвместими теми и събития

Хитов роман на Людмила Филипова излиза отново с преработен финал - 1
Снимкa: БГНЕС

„Аномалия“ е истинско явление в българската съвременна литература, вдъхновено от исторически личности и събития, променили света, и легенда, ревностно пазена от десетвековна италианска фамилия. Ето защо единадесет години след премиерата му „Ентусиаст“ преиздава заглавието с напълно нов дизайн и актуализиран финал.

Книгата разкрива история с неочаквани обрати за парадоксите на живота и доказва, че най-страшните пророчества се сбъдват, провокирани от най-силните човешки амбиции. „Аномалия“ успява да съчетае на пръв поглед несъвместими теми и събития, една малко позната легенда, най-търсеното откритие на сър Исак Нютон и съвършено нова идея за виртуалната среда – стряскащо реална, базирана на истински събития и факти. Но и все още недопусната от хората.

За написването на романа Людмила Филипова използва любопитни документи, истории и предания, на които се натъква по време на следването си в Оксфорд, престоя си във Ватикана, както и в именията и вековните архиви на знатната фамилия Киджи. Благороднически род, дал на света седем папи и чиито представители в продължение на пет века единствени имат правото да заключват Конклава и да представляват временно папата. Днес фамилията е сред най-известните в Италия, с дворци из цялата страна и присъствие във Ватикана, а дворецът на Киджи в Рим официално се обитава от министър-председателя на държавата. Нейните последни наследници, принц Флавио Киджи и баща му, също принц, лично канят Людмила Филипова в дома си, за да романизира историята на семейството им, и споделят с нея факти, неизвестни публично досега. „Аномалия“ разкрива и легенда, ревностно пазена от фамилията, белязала историята на цяла Европа.

Романът започва с Коледа на 2011 г., когато светът чака края си, Ватиканът – Второто пришествие, а Пентагонът – аномалията. Даниел Уокър трябва да разчете най-пазения ръкопис на Нютон, докато копнее за любовта на младия принц Флавио Киджи – персонаж, чийто прототип е реалната благородническа особа. Задачата на Даниел е усложнена заради мистериозния Айн, който я преследва сякаш през всяко електронно устройство.

През последния ден на 2011 г. принц Флавио изчезва. А той е единственият, който може да открие дълго търсените страници от ръкописа, в който е отговорът на една от най-големите загадки. По целия свят започват да се случват необясними явления и бедствия. Човечеството се оказва на прага на война, в която врагът няма лице. Най-страшните пророчества се сбъдват заради най-големите човешки амбиции. Докато всички парченца от пъзела се подреждат в неочакван финал. А последиците са все още в ръцете на всички нас и в мислите на хората.

„Опитах да използвам нов подход в разказването на сюжета, при който до последно не може да се отгатне финалът, нито кой от героите кой е в действителност“, споделя Людмила Филипова. „Преплитането на сюжетните линии и залагането на следи за четящия не беше лесна задача, а удоволствието от разплитането им оставям именно на него.“


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гриша Филипов

    4 4 Отговор
    Очаквайте и продължението - "Ненормалия".
  • 2 Винкело

    3 1 Отговор
    Такава немислима мъка е да го чете това нещо, ама добре че не спира да се хили на имитациите и измислиците. Хитов, култов, събитие... Това е простотия бе!
  • 3 плюс минус

    1 1 Отговор
    Хм.....
    Хитов роман.....
  • 4 ТаУмВзе

    1 3 Отговор
    Русичко писател а! Що за космическа шегичка бре.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ИВАН

    1 2 Отговор
    Ами хитовото маце, хитови романи ша прай /за народа/, то цялата държава сме саде хитовци и хитки