Last news in Fakti

28 Юни, 2013 20:36 1 777 0

Новият комикс за Астерикс ще се занимава с независимостта на Шотландия

  • астерикс-
  • комикси-
  • шотландия
Новият комикс за Астерикс ще се занимава с независимостта на Шотландия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Действието на новия комикс за галския герой Астерикс ще се развива в Шотландия, съобщава Би Би Си.

Жан Ив- Фери, авторът на новата книга за хитрия гал заяви, че е бил вдъхновен от шотландските пейзажи и култура. Той и илюстратора Дидие Конрад са първите творци, различни от създателите на комикса, разработващи история за героя.

Астерикс е създаден от художника Алберт Удзеро и писателя Рене Госини през 1959 г.

Удзеро обяви оттеглянето си преди две години. Той се занимаваше и със списването на диалозите в комиксите, след като Госини почина през 1977г.

Новият комикс ще носи името „Астерикс и скиптите “, като ще излезе на пазара през октомври тази година. Той ще разказва за пътуването на галските герои Астерикс и Обеликс от Галия до доминираната от свирепите кланове на пиктите Шотландия.

Според Фери, новата история ще представлява препратка към разразилите се дебати за референдума относно  независимостта  на Шотландия от Великобритания.

„Астерикс“ е една от най-популярните комикс поредици в света, като до днес е продала  350 милиона екземпляра. По нея са направени 4 игрални филма и цяла поредица анимации.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА