Last news in Fakti

8 Ноември, 2022 09:30 702 0

София квартет с първи концерт за Сезон 2022/2023

  • софийската филхармония-
  • зала българия-
  • концерт-
  • струнен квартет “дисонанси”

Първият концерт на София квартет през този творчески сезон е на 9 ноември от 19 ч. в Камерна зала България

София квартет с първи концерт за Сезон 2022/2023 - 1
Снимка: Софийската филхармония

Първият концерт на София квартет през този творчески сезон е на 9 ноември от 19 ч. в Камерна зала България, а в програмата ще прозвучат изпълнения на Струнен квартет “Дисонанси” № 19 от Моцарт, К.465 и Струнен квартет № 4 от Бетовен.

Изключително динамично беше лятото за най-стария квартет на Софийската филхармония. В редиците на емблематичната формация за първи път се появи дама. Кристина Хинова замени Стоимен Пеев като примариус на състава още в последния концерт от миналия сезон.

През лятото музикантите записаха диск, а малко по-късно заснеха още 5 видеа от образователната поредица “Концерти с дрескод за деца: Дигитално”, зад която стои каузата на “София квартет” за ранно музикално образование в България. Музиката и историите на романтиците Брамс, Шуман, Бородин, Чайковски и Дворжак вече са достъпни за свободно гледане на официалния - YouTube канал на “София квартет”. И заедно със създадените през 2021 видеоклипове, посветени на Хайдн, Моцарт, Бетовен, Шуберт и Менделсон, отново съфинансирани по програма “Култура” на СО, музикантите могат да се похвалят с готова платформа за ранно музикално образование.

За “Концерти с дрескод за деца” квартетът беше номиниран за “Кристална лира” 2022.

Успоредно с това, музикантите не спират да гостуват в образователни институции със спектаклите на живо “Концерти с дрескод за деца”, представяйки класическата музика по достъпен и забавен за детската аудитория начин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА