Last news in Fakti

5 Декември, 2022 10:47 5 416 21

Руската певица Лайма Вайкуле твърди, че с парите от нейните концерти е съществувал целият Съветски съюз

  • лайма вайкуле-
  • алла пугачова-
  • съветски съюз

Тя и Алла Пугачова с приходите от песните си са издържали Съветския съюз

Естрадната звезда Лайма Вайкуле заяви в интервю за независимата руска телевизия „Дожд“, на която от Министерството на правосъдието в страната бе даден статут на „чуждестранен агент“, че тя и Алла Пугачова с песните си навремето са издържали Съветския съюз. Части от интервюто цитира сайтът StarHit. В него Вайкуле казва, че мнозинството от хората в страната смятат Пугачова за своя героиня за разлика от отношението към доста други певци и артисти. „Кои са сега? Тези, които пеят някакви откачени песни с озверели лица? Могат ли да се мерят с Алла? Всички те, взети заедно, не биха могли да стигнат Алла“, коментира латвийската изпълнителка, която, подобно на колежката си Пугачова, направи кариера още в ерата на СССР, пише segabg.com.

Освен това, изтъква певицата, именно тя и Алла Пугачова с приходите от песните си са издържали Съветския съюз, а Пугачова, която е отдадена на своя народ, сега в замяна бива оплюта от „малката зла и глупава тълпа“.

„Аз издържах Филхармонията, аз издържах Съветския съюз, като издавах плочите си. Тук дори не говоря за Алла. Получавах 17 рубли, събирайки стадион с 45 000 зрители. Ако някой няма какво да прави, да сметне колко пари съм донесла на държавата“, аргументира се Вайкуле. На коментарите в социалните мрежи, че „Русия я е изградила“ и тя е печелила пари от това, певицата отговаря с предложението критикарите да пресметнат кой кого е издържал и кой на кого е плащал. „Работех и издържах целия Съветски съюз. И Алла издържаше цялата тази Русия, която сега има някакви претенции към нея“, казва Вайкуле за своята приятелка Пугачова, която определя като „номер едно и като човек, и като артист и музикант“.

Гръмкото изявление на Вайкуле не мина незабелязано от говорителката на руското МВнР Мария Захарова. „Певицата е уверена, че с парите от нейните концерти е съществувал целият Съветски съюз. Остава да се разбере кой, изстрелвайки ракети в Космоса и строейки заводи, е издържал онези, които са купували билети за концертите и плочите ѝ, язвително коментира Захарова.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дам

    18 5 Отговор
    Кажи го на Путин
  • 2 човек от народа

    34 3 Отговор
    аааайде, моля.....! и лилито всеки ден ми осигуряваше шкембечорбата !
  • 3 Старост= нерадост

    53 5 Отговор
    Тия баби като одъртеят, само глупости плещят.
  • 4 Тошо

    40 5 Отговор
    КУКУВИЦА КУКА НЕЙДЕ ВЪВ БОКЛУКА.
  • 5 Божкееее

    37 3 Отговор
    Изперкала работа. От къде и дойдаха в главата тия думи...смях.
  • 6 Летописец

    39 3 Отговор
    Значи рускинята Алла е издържала само Русия , а тази балтийка - целия СССР ? Ами , несправедливо е било . Старостта е страшна и ... тъжна , особено за бивши звезди !
  • 7 Мишел

    25 4 Отговор
    Видяла мравката слона и изпяла: Ако имах две филии хляб, какъв сандвич щях да изям!!
  • 8 Аре нЕма нужда

    29 5 Отговор
    Телевизия "Дождь" е финансирана от соросоидните организации.
  • 9 таз болна..

    19 1 Отговор
    Тва нещо моо да го каа и софия ротару..латвииката вече не я канят никаде-отпаднала маса..а ротару и лепс ще пеят заедно/я ж его любила/ на 31,12.на голубого огонька..
  • 10 Извода тогава

    20 3 Отговор
    Понеже тези каки не могат да се намажат на малкия пръст на Лили Иванова! Това автоматично ме довежда до заключението че целия комунистически строй го е издържала нашата Лили!

    Коментиран от #13, #14

  • 11 Механик

    19 3 Отговор
    Супер заглавие и статия! Невероятен полет на мисълта и логиката!
    "Руската певица Лайма Вайкуле..." и малко по-долу; ".... коментира латвийската изпълнителка...".
    А пък за твърдението на въпросната Лайма и това как е издържала целия СССР с песните си, не мисля да си правя труд да коментирам.
  • 12 Диамантената ръка

    6 20 Отговор
    Сега Захарова да обясни и какво произвеждат заводите им, освен водка и оръжия... Абсолютно нищо иновативно.
  • 13 Нелепо

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Извода тогава":

    е да се сравняват двама великани.
  • 14 Хан Аспарух

    11 1 Отговор

    До коментар #10 от "Извода тогава":

    Да ви кава една тайна ...Лилито ме финансира да осъществя моята спецоперация по похода от Волжска България дотук и основаваането наднешна България...И оттогава, та и досега! Какво я чака България след като Лили обяви, че това ще и бъде последния концерт ...не ми се мисли!
  • 15 Адам Хилтън

    5 1 Отговор
    Ако издържаха Съветския съюз който беше 2-ра икономика в света, то тогава днешна Русия която не е дори в топ 10 би трябвало да са и спрели джобните 100 пъти досега бе! хах
  • 16 Пан Кавалски

    11 1 Отговор
    Не напразен израза: "изкуфяли бабички".....?!
  • 17 пфууууу

    13 0 Отговор
    Тая винаги е била голямо куку и откровено луда. Утре ще каже, че е била първата жена космонавт. Смешни са хората от страни-джуджета, с великанско самочувствие.
  • 18 Никой

    11 0 Отговор
    Кой я написа и пусна тая тъпа статия бре
  • 19 Надежда

    11 0 Отговор
    Да и аз като изпратя моята пенсия тя ще стигне за цялата Русия. Откъде ги измислят тези глупави статии
  • 20 Въй

    8 0 Отговор
    Тая въйкулевата тотално е изперкала!
    Издържала Съветския съюз?
    Явно като малка е падала често на главата си.
  • 21 Анна

    0 0 Отговор
    Ей ФАКТИ от ден на ден по тъпи статий пишете!!