Last news in Fakti

5 Декември, 2022 15:26 1 018 0

Представят авторски спектакъл по книгата „Полиана“ на Елинор Портър в София и Божурище

  • плейбек-
  • playback-
  • полиана-
  • цвета балийска-
  • драмеди

“Избери радостта!“ е първата драматизация на романа в България

Представят авторски спектакъл по книгата „Полиана“ на Елинор Портър в София и Божурище - 1

“Избери радостта!“ е авторски спектакъл по книгата „Полиана“ на Елинор Портър - първата драматизация на романа в България! Спектакълът ще се проведе на 8.12. от 19:30ч. в Нов театър - НДК и на 10.12. от 19:00ч. в читалище "Христо Ботев", град Божурище.

Романът е бестселър, поставил началото на теорията за позитивното мислене в началото на ХХ век. За първи път ще се докосне до българската театрална публика чрез спектакъла "Избери радостта".
Линк към събитието във Facebook: https://fb.me/e/5BLbvTQa0

Полиана е символ на силата на човешкия дух, способността ни да избираме отношението си към всяка ситуация и умението ни да се радваме на живота, въпреки трудностите. Тя не само владее своето отношение към живота, но и благодарение на вярата си в доброто, помага на цял град да превъзмогне ограниченията на ума си!

Актьорите от "Драмеди Про" пресъздават историята на Полиана по нестандартен начин - чрез сцени от книгата, примесени с оригинални вариации, които поставят персонажите в различни забавни обстоятелства.

Създаден на синергичен принцип, заедно с всички участници "Избери радостта" представлява синтетичен авторски спектакъл, който ни напомня, че радостта е избор и че ние сме авторите на живота си.

Спектакълът включва музика на живо, танц, клоунада, драматични сцени, провокативна сценография, авторска музика, забавление, изненада, проникновение и вълнение.

Драматургията, концепцията, сценографията и режисурата са дело на Цвета Балийска. Асистент режисьор и техническо изпълнение - Пламен Петков. Репетитор е Маргарита Маринова, хореограф - Цветина Матова. С музикалната среда се заемат Росен Иванов, Цвета Балийска, Рада, Рая и Авенир Михайлови. Музикален педагог на спектакъла е Христо Петков.

Участват: Виктория Винклер, Мария Попова, Боряна Лачева, Рая Михайлова, Авенир Михайлов, Емона Соколова, Киара Тодорова, Ана Велева, София Болашъкова, Мария Аврамова, Александър Ганчев, Кирил Георгиев

Спектакълът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА