7 Декември, 2022 10:32 2 052 11

Почитат паметта на Джон Ленън и Джим Морисън в Столичната библиотека

  • джон ленън-
  • джим морисън-
  • бийтълс-
  • the doors-
  • столична библиотека-
  • калин терзийски

Калин Терзийски е инициатор на събитието

Почитат паметта на Джон Ленън и Джим Морисън в Столичната библиотека - 1
Снимки: Shutterstock

В Литературния клуб на Столичната библиотека на 8 декември поети, артисти, музиканти и техни приятели ще почетат паметта на двама забележителни творци: легендата Джон Ленън (1940 -1980 г., убит на 8 декември) и американския поет и рок изпълнител Джим Морисън (1943-1971 г., роден на 8 декември), съобщи писателят и инициатор на събитието Калин Терзийски, цитиран от БТА.

„Хубаво е да се съберем и да почетем техни писани неща, да послушаме и погледаме какво са правили по разни сцени през земния си живот, да се почерпим в тяхна памет и да си спомняме - защото паметта за големите неща ни прави хора“, каза Калин Терзийски.

Той допълни, че това е добър повод да се отбележи и студентският празник, тъй като „бяхме студенти, някои още са, други ще станат, трети просто имат студентски дух в сърцата си.“

Входът за събитието е свободен.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    10 0 Отговор
    СУБЕКТИ С АНЦУЗИ И ДИАГОНАЛКИ НЕ СЕ ДОПУСКАТ.................не че имат мозъчен капацитет да проумеят събитието

    Коментиран от #3

  • 2 ПОЧИТ

    9 2 Отговор
    ЛЕГЕНДИ ЗА ВИНАГИ
  • 3 Тост

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "сила":

    Пускат се субекти, които почитат двама наркомани.Въпросните пък говорят това, което другите наркомани искат да чуят.

    Коментиран от #4

  • 4 сила

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Тост":

    СИЛНИ ДУМИ...........оставяш ме безмълвен , но разбираш ли сега защо аз слушам Джон и Джим а ти Славка Калчева и Сашка Васева......това е ИНТЕЛЕКТУАЛНА ПРОПАСТ между нас

    Коментиран от #5, #10

  • 5 Тост

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "сила":

    Не си прав за това, което гадаеш за мен.От моя гледна точка интелектуалната пропаст между нас е в моя полза!Но аз живея с модерно разбиране за света и моите виждания са далеч по-реалистични.

    Коментиран от #6

  • 6 сила

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тост":

    аз съм стар и демодиран наркоман с рокерия , левис и мартенс.....какво знам за модерния нео соц реализъм в БГ то

    Коментиран от #7

  • 7 Тост

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "сила":

    Ок... Бъди такъв, какъвто си, но не убеждавай другите в някакви измислени ценности.Да се величаят някакви абсолютни наркомани, че и да се правят събития влияе зле на ценностната система на някои.Джим Морисън е бил просто един депресиран наркоман и от това умира.Песните му са личната му драма поднесена по актуален начин.Нищо стойностно.Джон Ленън се бори да е интересен в музикални свят тогава, но става успешен след убийството му.Песента му чак тогава се използва по протестите, защото е негова и пасва идеално.И до там.... А на Славка, Пенка и Сашка съм им чувал имената само!

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Соваж бейби

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "сила":

    Подкрепям с две ръце въпросният коментар 3 .Тост ,и аз оставам без думи ,в транс !Какви хора да влязат в залата ?!Хипета , хора с облечени с шалвари тип индииски и индянски стил .С визия като Джон Ленън ала Христос с очила даже плаши,обладан от американската свобода
    ,рзкрепостеност ,пушене и поемане на опиати ....?!Събирал ги е и по полянките да свирят ,пеят и пушат точно както в Библията ,Исус печели привърженици само че тоя по модерен начин .Ами има си история на тези хора не е зле да се погледне ,прочете,още от оно време се е снимал гол с азиатската му жена ,един от хората който прокарва американската деградация в Европа.Изобщо и Битълс толкова скучни не разбирам какво им намират за хубво ни на музиката,ни красота ,нито нещо....такава отживелица и досада са нямам думи.
  • 11 Петър

    1 1 Отговор
    Организаторите на събитието в лицето на Калин Терзийски (който се оказва, че е близък с путинския агитатор Мартин Карбовски) използвали случая да обвинят запада във всякакви военни престъпления, според тях заклеймени от музикантите, са обявили, че нямало нещо такова като Украински герои... Пак се оказва, че в центъра на София някакви путински КГБ-агенти са си пробутали манипулациите чрез уж водещи поети, артисти и поддържащи клакьори. Дали са си прибрали 4000 за месеца?!