Last news in Fakti

14 Август, 2013 12:48 928 0

Кметът на Будапеща идва за Дните на унгарската култура в Свети Влас

  • дни на унгарската култура-
  • свети влас-
  • представления-
  • кметът

Празниците от 17 до 24 август включват представления, рецитали, тематични вечери

Ученици, артисти и музиканти ще вземат участие в Дните на унгарската култура, които започват на 17 август в Свети Влас, съобщиха от кметството на курортния град. Празниците ще бъдат официално открити на 18 август от кмета Иван Николов.

От 20.00 часа в амфитеатъра започва представлението на гостуваща унгарска група „Музиката и танцът - наш общ език”. То включва откъси от оперети, мюзикъли, фолклорни песни и танци. В него участват 20 ученици от район Ержебетварош, Унгария.

На следващия ден в стария Несебър групата ще представи с музика и танци унгарския бит, култура и традиции. 

На 20 август от 19.00 часа ще започне официалната церемония по поднасяне на венци и цветя на паметната плоча на унгарския поет и революционер Шандор Петьофи в Свети Влас. В церемонията ще се включат и ученици от курортния град.

За Дните на унгарската култура в Свети Влас ще пристигне делегация, водена от кмета на Будапеща. Празниците ще продължат до 24 август с рецитали, тематични вечери  и др.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА