Last news in Fakti

1 Март, 2023 11:12 2 192 6

Паметници на изявени личности в Свищов осъмнаха с мартеници (СНИМКИ)

  • мартеници-
  • паметници-
  • площад алеко

„Площад Алеко” подпомага свищовски родолюбиви каузи

Паметници на изявени личности в Свищов осъмнаха с мартеници (СНИМКИ) - 1
Снимки: Площад Алеко

За поредна година свищовското сдружение „Площад Алеко” дарява настроение на жителите, гостите и студентите в града като на първи март закичва с мартеници паметниците на местните дарители, будители, възрожденци и известни личности. И тази година паметниците на Алеко Константинов, проф. Иван Шишманов, авторът на „Мила Родино” Цветан Радославов, Димитър А. Ценов и първите ректори на създадената с негово дарение Стопанска Академия осъмнаха в началото на носещия пролетта месец накичени в бяло и червено.

Неправителствената организация подпомага свищовски родолюбиви каузи и с жеста си дарява настроение и усмивка на своите съграждани. „Пожелаваме на всички не само в Свищов, но и в цяла България много живот и здраве, нека малки и големи са румени и засмени” е посланието на адв. Калин Костов - председател на сдружение „Площад Алеко”.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 майк ПАТЪН

    2 0 Отговор
    А как така някой луд с чук не ги е потрошил ?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    7 0 Отговор
    Не искам да обидя някого, но мартеницата е символ на здраве и плодородие и смятам, че не е редно да се кичат паметници с нея.
  • 5 Баба Меца

    2 0 Отговор
    А кога ще осъмнем с Бойко и ШАЙКАТА му в затвора !?
  • 6 Тошко

    1 0 Отговор
    Свищовлии никога не трябва да прощават на властимащите превръщането на тази градинка в мемориален /да не кажа гробищен/ парк.