Last news in Fakti

23 Септември, 2013 13:42 1 826 0

Изписаха Ален Делон от болницата, готви се за премиера

  • ален делон-
  • болница-
  • премиера-
  • пиеса

Големият актьор ще играе на една сцена с дъщеря си Анушка на 5 октомври

Ален Делон, който миналата седмица постъпи в болница заради сърдечна аритмия, беше изписан от лечебното заведение и вече репетира новия си спектакъл „Обикновен ден“, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на театралния агент на актьора.

"Господин Делон отново е в строя и отново е на сцената. От вчера той възстанови репетициите“, заявил е неговият агент. Още в началото от близкото обкръжение на звездата бяха казали, че хоспитализацията ще е кратка и едва ли ще продължи повече от две денонощия. Няколко дни преди това актьорът се е оплаквал от обща отпадналост.

77-годишният Ален Делон и преди е имал проблеми със сърцето. През април 2012 година той претърпя сърдечна операция за отстраняване на проблемите му с аритмията. Тогава хирургическата намеса премина без усложнения и скоро след това актьорът се върна към творческите си ангажименти.

Пиесата „Обикновен ден“, чиято премиера е насрочена за 5 октомври, е създадена специално за Делон. На сцената той ще играе заедно с дъщеря си Анушка. Произведението е близко до личната съдба на актьора – то разказва за отношенията на възрастен самотен мъж с неговата дъщеря, която се готви да напусне родния дом. 

Ален Делон дебютира в киното през 1957 година, а постига световен успех след ролята си във филма на Лукино Висконти "Роко и неговите братя". През 1964 година той основава собствена филмова компания и започва да се изявява като продуцент и режисьор. Големият френски актьор е работил с големи имена в киното като Федерико Фелини, Роже Вадим, Терънс Йънг и много други, снимал се е в над 100 филма, много от които имат култов статус.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА