Last news in Fakti

27 Септември, 2013 17:20 1 730 0

Алън Парсънс се разписа в Залата на славата на НДК

  • алън парсънс-
  • залата на славата-
  • ндк-
  • концерт

Легендарният музикант ще гостува в популярно тв шоу преди утрешния си концерт

Алън Парсънс се разписа в Залата на славата на НДК - 1
Снимки: БГНЕС

 

Световноизвестният музикант, продуцент и звукоинженер на "Бийтълс" и "Пинк Флойд" Алън Парсънс остави отпечатък от ръката си в Залата на славата на НДК, обогатявайки колекцията от ВИП-следи, попълнена досега от актьора Антонио Бандерас, виолиста Юрий Башмет, композитора Гия Канчели и диригента Емил Табаков.

Парсънс пристигна у нас за концерта на своята студийна група The Alan Parsons Project, който ще се състои утре вечер в Зала 1. Легендарният британец ще гостува тази вечер в популярно тв шоу. Освен това ще раздава автографи и ще се срещне със свои почитатели в голям столичен рок клуб.

Ръката, която е създала звука на The Dark Side Of The Moon на "Флойд" остави отпечатъка си в НДК точно 40 години след излизането на легендарния албум. Алън Парсънс е копродуцент и своеобразен “звуков визионер“ на плочата, която променя историята на популярната музика и на звукозаписа изобщо. С работата за The Dark Side of the Moon е свързана и първата му номинация за награда „Грами“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА