Last news in Fakti

14 Юни, 2023 11:32 1 512 9

Авторката на "Яж, моли се и обичай" няма да издава новата си книга, действието се развива в Русия

  • елизабет гилбърт-
  • писателка-
  • авторка-
  • яж моли се и обичай-
  • русия-
  • книга-
  • роман

Писателката обяви преди седмицата издаването на романа, но поради широкия обществен отзвук се отказа от него

Авторката на "Яж, моли се и обичай" няма да издава новата си книга, действието се развива в Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американската писателка Елизабет Гилбърт, написала бестселъра "Яж, моли се и обичай", отмени планираното излизане на новия си роман, чието действие се развива в Русия, заради войната в Украйна, предадоха АФП и Асошиейтед прес.

"Сега не е моментът да публикувам книгата, озаглавена "Снежната гора" (“The Snow Forest”), чието действие се развива в Сибир", каза тя във видеопослание, публикувано в профила ѝ в Инстаграм. "Не искам да допринасям за мъката на хората, които са страдали и продължават да страдат от изключителна болка", заяви тя, пише БТА.

Авторката, която съобщи за излизането на книгата миналата седмица, добави, че е получила "множество реакции от мои украински читатели, които изразиха гняв, тъга, разочарование и скръб от идеята, че съм решила да публикувам (...), независимо от темата, книга, чието действие се развива в Русия".

Гилбърт разказа, че е била вдъхновена от пандемията от коронавирус. Тя е живяла в изолация по време на пандемията, заобичала е това и "жадува за още по-дълбока тишина", отбелязва Асошиейтед прес. В опит да си представи докъде може да се отдалечи човек от съвременния свят, тя си припомнила статия в списание за семейство, което се криело в сибирската пустиня в продължение на половин век.

“Снежната гора” разказва историята на момиче с “голям духовен и творчески талант, израснало далеч, далеч, далеч от всичко, което наричаме нормално", каза тогава Гилбърт.

“Оттеглям тази книга от графика за издаване", обясни авторката . "Работя по други проекти и съм решила да насоча вниманието си към тях". По план “Снежната гора” трябваше да излезе пред февруари 2024 г., съобщи тя седмица по-рано.

Елизабет Гилбърт е най-известна с мемоарите си "Яж, моли се и обичай", в които разказва за пътуването си до Италия, Индия и Бали. Книгата е адаптирана за големия екран, като в ролята на авторката влиза актрисата Джулия Робъртс.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аууу, ма божеее, ма

    17 3 Отговор
    Верно ли… Леле, колко е смела, лелее какъв протест, леее как ще им го накрови на руснаците!
    Смешни, инфантилни, самовлюбени западняци! Използват всичко, за да изтъкнат себе си!
  • 2 Поредната

    14 3 Отговор
    стандартна клоунеса.Трева от колежа и така нататък..
  • 3 провинциалист

    18 0 Отговор
    Леко доуточнение: "израснало далеч, далеч, далеч от всичко, което ДНЕС наричаме нормално" ми припомни всъщност колко нормално се израстваше навремето.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 шам фъстък

    6 0 Отговор
    "Яж,ако имаш нещо за ядене, моли се Богу и обичай,ако имаш жена до себе си!" Западни ценности,сър!
  • 6 Механик

    7 0 Отговор
    Ами да смени Русия със САЩ, Сибир с Аляска, а Иван с Джон и готово.
    Водката, сельодката, ушанките, ватенките, да не ги сменява. Каквото ядат и пият в Сибир, това е и в Аляска. каквото носят едните, това носят и другите.
    п.п.
    И сега специлна иненада за тия сето наричат руснаците "ватенки и Ошанки".
    Мили ми, ушанката е американско изобретение по време на т. нар. "Златна Треска". Била е много популярна шапка и при траперите (свободни ловци, които се изхранвали продавайки кожи на убити животни)
    Ватенката, също е тамошно изобретение. Била е популярна при говедовъдите в по-северните райони. Била е евтина и топла, което се е ценяло много. По това време годишния доход на средната класа е бил около 200$. Един револвер е струвал 12-20$ а една ватенка около долар.
  • 7 Сандо

    2 0 Отговор
    Да пренесе действието в Канада,и там има на разположение огромна снежна пустош,а и сигурно ще се намери момиче с голям духовен и творчески потенциал и т.нат. добродетели.Или пък се свършиха такива в Канада?
  • 8 Анонимен

    2 0 Отговор
    Ами, толкова й е акъла. Да смени имената с английски и няма проблем.
  • 9 леле , КАКО !

    3 0 Отговор
    А дали някой е санкционирал САЩ за убиствата и рарушенията , които причиниха в Афганистан и Виетнам , в Либия и Ирак ? Как реагираха тогава , всички тези , които сега изолират , порицават и поучават Русия ? Това двоен стандарт ли е ? Или.....?