Last news in Fakti

17 Юли, 2023 13:07 2 635 9

Рок легенди! "Гънс енд Роузис" изнесоха концерт пред 40 000 фенове в Букурещ (ВИДЕО)

  • гънс ен роузис-
  • слаш-
  • аксел роуз

Тазгодишното световно турне е най-голямото в историята на американската група

Рок легенди! "Гънс енд Роузис" изнесоха концерт пред 40 000 фенове в Букурещ (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

“Гънс енд Роузис” изнесоха концерт в Букурещ снощи (16 юли). Те бяха подгряти от семейната група на бившия китарист на Моторхед Фил Кембъл (Phill Champbell and the basterd sons). Събитието се проведе на стадион “Арена Национала” и е част от световното турне на хардрок групата.

За първи път от 27 години насам на една сцена заедно излязоха Аксел Роуз, Слаш и Дъф Маккагън. Пред 40 000 фенове те представиха 26 песни, сред които и най-утвърдените си хитове "Knokin' on Heaven's Door", “Paradise City” и “Sweet Child O`mine”. За няколко секунди публиката зае мястото на Аксел Роуз и целият стадион запя парчето "November Rain".

Феновете изригнаха, когато вокалистът се обърна към тях с думите “Как сте, Румъния? Радвам се да ви видя” и запя “Welcome to the Jungle”. Аксел Роуз непрекъснато сменяше тениските си и се появи с такава с украинското знаме на песента “Civil war”, а стадионът беше осветен в жълто и синьо.

Фронтменът на “Гънс енд Роузис” непрекъснато тичаше по сцената, а китаристът Слаш правеше своите соло изпълнения. Визуални елементи и мултимедия подсилваха шоуто.

За един от плакатите на концерта в Букурещ групата тематично използва образа на влашкия владетел Влад Цепеш, послужил за прототип на литературния герой Дракула, научи БТА.

Досега "Гънс енд Роузис" са продали над 100 милиона албума по целия свят, от които 45 милиона в САЩ. Наскоро клипът към песента „November Rain“ надхвърли 2 милиарда гледания, превръщайки се в един от най-гледаните рок видеоклипове на всички времена.

Първият концерт на “Гънс енд Роузис" е на 26 март 1985 г. в Трубадур (Холивуд, Калифорния). През 2012 г. групата е въведена в Залата на славата на рокендрола.

Онлайн класация, направена в края на 2010 г. от музикалния сайт "MusicRadar", провъзгласи Аксел Роуз за най-добър певец на всички времена, заради широкия диапазон на гласа му.

Тазгодишното световно турне е най-голямото в историята на американската група. След Букурещ, “Гънс енд роузис” ще забият в Будапеща. Наскоро продуцентският мениджър на бандата обяви, че предстои да излезе техен нов сингъл.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос

    8 1 Отговор
    Въпрос към българските промоутъри: защо между Букурещ и Атина за пореден път Гънс пропуснаха България?

    Коментиран от #3, #4, #6

  • 2 Демократ

    4 1 Отговор
    Опитват да промотират америка ама земократите я направиха военна и вече никой не се кефи
  • 3 Идън

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос":

    Колко от нас могат да си позволят от 78 до159 евро за билет- ако трябва да отиде 4 членно семейство- това е една непосилна сума. А и къде- не могат нашите игрища да се сравняват със стадиони въобще... нито ще се напълнят след Мидалидаре.
  • 4 ОТГОВОРЪТ☝

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос":

    ЗАЩОТО ИМАМЕ ГАЙДАР ....
    НА ДОНДУКОВ 2...
  • 5 Присъствал

    7 0 Отговор
    Билета беше 190 лв. Front on stage. Обаче адски жега и натъпкани като консерва. Не се дишане. Концерта беше супер, а организацията - трагична.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 фактите

    1 0 Отговор
    Бях на концерта. Билети, път, хотел, храна, тениска на Гънс, храна, два музея, таксита /вкл. тип копърки/ за двама - 1500 лева , кеф цена няма - но ме е яд, че не дойдоха в София. Мисля, че българската публика ги познава и обича повече. Иначе Слаш е виртуоз и буквално все едно си в космоса с неговите сола. Забиваха много яко цели три часа. Жалко, че гласът на Аксел Роуз не е същия. Единственото, което не ми хареса беше, че концерна беше обявен от 16,00 и никъде не пишеше, че ще излязат на сцената в 20,00 ч. А в Букурещ е средно 3 градуса по-горещо от София....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.