Last news in Fakti

4 Септември, 2023 11:37 1 088 5

140 български издателства участват в "Алея на книгата" пред НДК

  • алея на книгата

Алеята на книгата ще продължи до 10 септември

140 български издателства участват в откриващата се днес "Алея на книгата" пред НДК. Организатор е асоциация "Българска книга", а откриването ще е преди обяд.

Събитието е част от #КаузаГРАМОТНОСТ, в която книгите отиват при хората на ключови пешеходни места в градовете. В столицата шатрите на най-голямото пътуващо книжно изложение са 58 на брой и вече са разположени на пешеходния участък на бул. „Витоша“ и стигат до парка пред Националния дворец на културата. По традиция част от изложението на открито е Литературният кът, където ще има специална културна програма, включваща премиери на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, игри и работилници за деца.

„Истинското богатство на Алеята е това, че има възможност за живи срещи, при които писателите да разкажат за своите книги, издателите да покажат най-новите си книги и читателите да имат възможност за литературни преживявания“, заяви Десислава Алексиева - председател на Управителния съвет на асоциация "Българска книга".

"Алеята на книгата" ще продължи до 10 септември.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко да извикат

    2 0 Отговор
    Чел е Винету,да ги светне по темата..
  • 2 Бате Лудко

    2 2 Отговор
    Ще бъде много интересно - чух, че щяло и нацистка литература да се предлага, много ни отива, с тези тюфлеци управляващи...

    Коментиран от #5

  • 3 Абе, що 1

    0 0 Отговор
    То Маринова е шеф на друга рубрика ама. Мен ако питате за книгата винаги повече...
  • 4 Анонимен

    0 0 Отговор
    140 издателства!!!???
  • 5 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бате Лудко":

    За нацистката литература писателите ще разказват облечени в бели чаршафи с бели качулки.