9 Септември, 2024 10:15 1 546 4

Над 140 издателства радват читателите на „Алея на книгата“ в София

  • алея на книгата-
  • софия-
  • литература-
  • издателства

Книжното изложение ще продължи от днес до 15 септември

За първа година по време на „Алея на книгата“ в София ще се проведе фестивал за нехудожествена литература „Наука, изкуство и култура“. Той ще се състои на 14 и 15 септември, представяйки творби в категориите „История“, „Изкуствознание“, „Културен туризъм“, „Себепознание“ и „Етнология“.

Пилотното издание на фестивала е част от богатата културна програма на най- голямото пътуващо книжно изложение на открито, което от 9 до 15 септември ще събере над 140 издателства от цяла България в София. „Алея на книгата“ ще бъде разположена на пешеходния участък на бул. „Витоша“ и в парка пред Националния дворец на културата, като всеки ден ще работи от 10:00 до 20:00 часа, а в неделя – до 19:00 часа.

През седмицата на „Алея на книгата“ посетителите ще имат възможността да се потопят в света на литературата с над 70 събития, включващи премиери на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, както и игри и работилници за деца. Събитието се организира от Асоциация „Българска книга“ с подкрепата на Столична община, Министерството на културата, Министерството на образованието и науката, БТА и ЕкоПак България АД и е част от Културния календар на Столичната община 2024 г. и Програма „София празнува 17 септември“.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    4 2 Отговор
    Никакви намаления не правят.
  • 2 Трап

    0 0 Отговор
    Едни кирливи 20% дават, а преди беше повече.
  • 3 Тореро

    0 0 Отговор
    Честит празник на всички будни българи!!
  • 4 Зора

    0 0 Отговор
    Интересува ме какъв наем плащат издателствата,за да представят книгите си,на кого?Може ли всяко издателство да се яви там?Може ли автори,които са издали книгите си да ги покажат там,поради това,че тяхното издателство не може да си позволи наема на мястото?