Last news in Fakti

31 Декември, 2023 14:33 1 883 3

Ана Пападопулу празнува рожден ден днес

  • ана пападопулу-
  • рожден ден

Актрисата навърши 45 г.

Ана Пападопулу празнува рожден ден днес - 1
Снимка: БГНЕС

На 31 декември много хора празнуват идването на Нова година. Но има и такива, които имат двоен повод за празник, защото са родени на тази дата. Sofia24.bg разказва за актрисата Ана Пападопулу, която навършва днес 45 години. Тя е родена на 31 декември 1978 година в София. Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов“ в класа на професор Стефан Данаилов през 2000 година.

Три години по-рано дебютира в Народния театър с ролята на Ана в "На дъното“ от Максим Горки. Сред театралните ѝ роли са: Харей в "Соларис“ по Станислав Лем и Воланж в "Квартет“ по Хайнер Мюлер в Театрална работилница "Сфумато“, Мажоа в "Годежът“ от Морис Метерлинк в Сатиричен театър "Алеко Константинов“.

На сцената на Народния театър изиграва десетки значими роли, сред които Беатриче в "Декамерон или Кръв и страст по Бокачо“ – спектакъл на Александър Морфов, Хлое в "Аркадия“ от Том Стопард, Саломе в "Саломе“ по Оскар Уайлд, Пердита в "Зимна приказка“ от Уилям Шекспир, Джули в "Жените на Джейк“ от Нийл Саймън, Прислужницата в "Недостъпната“ от Кшищоф Зануси, Жената в "Самолетът беглец“ от Камен Донев, Адела в "Домът на Бернарда Алба“ от Федерико Гарсия Лорка, Розет в "С любовта шега не бива“ от Алфред дьо Мюсе, доня Елвира в "Дон Жуан“ от Молиер, Ана Петровна в "Иванов“ и Аня във "Вишнева градина“ от Антон П. Чехов, Ана в "Солунските съзаклятници“ от Георги Данаилов, Джина Екдал в "Дивата патица“ от Хенрик Ибсен, Бърди в "Лисичета“ на Лилиан Хелман, Гана Попатанасова в "Наблюдателите (Хипотеза за отвъдното)“ от Константин Илиев, Клео в "Рицар на Светия Дух“ от Боян Папазов, Катерина Ивановна в "Братя Карамазови“.

През 2001 Ана Пападопулу печели награда за дебют "Невена Коканова“ за филма "Писмо до Америка“. През 2018 грабва и награда "Аскеер“ в категорията "Поддържаща женска роля“ в пиесата "Лисичета“ в ролята на Бърди.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Новичок

    5 1 Отговор
    И моят братовчед има рожден ден днес,да са живи и здрави.
  • 2 Волекс

    1 1 Отговор
    Дивата патица и лисичетата, са любимите пиеси на любителите на театралното изкуВство.
  • 3 зелен петел

    0 0 Отговор
    Да е жива и здрава дамата!