Last news in Fakti

3 Януари, 2024 09:19 886 0

Кръстиха драматичния театър в Ловеч на актьора Борис Луканов

  • борис луканов-
  • драматичен театър-
  • ловеч

"В знак на преклонение към големия български актьор," посочи директорът на театъра Биляна Петрова

Кръстиха драматичния театър в Ловеч на актьора Борис Луканов - 1
Снимка: БГНЕС

От 1 януари Драматичният театър в Ловеч вече носи името на актьора Борис Луканов, пише БНР. Решението за това е на местния Общински съвет.

Предложението бе на екипа на театъра и получи подкрепата на Община Ловеч, както и на министъра на културата Кръстю Кръстев.

Директорът Биляна Петрова поясни, че Борис Луканов е роден в Ловеч, а творческият му път започва от местния театър и е неразривно свързан с него. Тя посочи и мотивите театъра да носи името на Луканов:

"В знак на преклонение към големия български актьор, който е милеел за града си и който някак си се олицетворява с Ловеч, въпреки че не е бил в трупата на Ловешкия театър, но той е играл на сцената на Ловешкия театър и винаги е бил с театъра в сърцето си."

Актьорът си отиде през май месец 2023 г.

Петрова допълни, че тази година Ловешкият театър ще бъде основно ремонтиран по два проекта на обща стойност около 5 милиона лева.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА