Last news in Fakti

24 Януари, 2024 09:00 2 130 6

В Москва представиха новата екранизация на "Майстора и Маргарита" ВИДЕО

  • майстора и маргарита-
  • филм-
  • михаил булгаков

Филмът е режисиран от Михаил Локшин

Премиера на игралния филм "Майстора и Маргарита" на режисьора Михаил Локшин по едноименния роман на Михаил Булгаков се състоя в столичния киноцентър "Октомври" във вторник, след 5 години работа по лентата и вложени 1,2 млрд. рубли, предаде ТАСС.

Ролите на Майстора и Маргарита изиграха Евгений Циганов и Юлия Снигир - не само партньори във филма, но и семейна двойка в реалния живот.

Действието в новия филм се развива в Москва през 30-те години на миналия век. Известен писател се озовава в центъра на литературен скандал, в резултат на който представление по негова пиеса е свалено от репертоара, а колегите му започват да избягват компанията му. Скоро авторът среща Маргарита, която става негова муза, и се заема с нов роман. Мистериозният Воланд става негов герой.

Новият „Майстор и Маргарита“ не е директна адаптация на романа на Булгаков, казва Снигир. Според нея филмът е опит да се говори за контекста на създаването на тази книга и живота на нейния автор. „Когато познаваме и разбираме контекста на 30-те години на миналия век, се отварят някои нови аспекти на този сюжет, разбираме повече за него. И там има толкова много неща, че дори е страшно да се каже на глас: за свободата на творчеството, цензурата, съвестта - много неща", каза актрисата.

Тя искала да създаде самодостатъчна Маргарита. „Това е сюжет, в който една жена подрежда всичко, а мъжът всъщност не я заставя да го направи. Тя сама измисля всичко, прави го, организира го и не се знае кой е прав в тази ситуация“, добавя Снигир.

Ролята на самия Воланд се играе от немския актьор Август Дийл, известен с главната си роля във филма на Терънс Малик "Тайният живот".

"Майсторът и Маргарита" е вторият пълнометражен филм на Локшин, прославил се с филма "Сребърни кънки" - първият руски филм, пуснат на платформата Netflix Originals. Сценарият на "Майстора и Маргарита" е написан от Роман Кантор, който работи с Локшин по режисьорския му дебют.

Ролята на Коровиев във филма е изиграна от Юрий Колоколников, а Азазел - Алексей Розин, Полина Ауг изиграва вампира Гела, а котката Бегемот е озвучена от Юра Борисов. В библейската част на филма Пилат Понтийски е изигран от датския актьор Клаес Банг, а Исус е изигран от холандския актьор Арън Водовоз. Във филма участват още Марат Башаров, Леонид Ярмолник, Александър Яценко, Алексей Гусков, Игор Верник и др.

Романът на Михаил Булгаков е филмиран няколко пъти. Първата филмова версия по романа е направена през 1971 г. от Анджей Вайда. Година по-късно излиза лентата на Александър Петрович. През 1989 г. режисьорът Мачей Войтишко издава телевизионен филм от четири части. През 1994 г. излиза "Майстора и Маргарита", режисиран от Юри Кара, но поради разногласия между режисьора и продуцентите, филмът излиза едва 17 години по-късно. През 2005 г. Владимир Бортко представи своята версия.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    5 0 Отговор
    Ръкописите не горят.

    Коментиран от #2

  • 2 Както обикновено,

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    физико-химията те опровергава.
    Но пък някои книги, като тази, остават завинаги.
    А руското самодържие никога не е разбирало от метафорите и иносказанията на собствените си творци...

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 нннн

    7 0 Отговор
    Велика книга.
  • 5 ТаУмВзе

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Както обикновено,":

    Булгаков е роден в Киев пич. Хахаха
  • 6 За мишките и хората

    0 0 Отговор
    Прекрасно е, че Путин нищичко не вдява от литература (за разлика от Сталин). Това е произведение, което категорично заявява, че Москва трети Рим никога няма да стане, но за свърталище на злото, виж, е идеална. :)