10 Януари, 2014 15:50 1 126 0

Орешарски: Гого ни завеща духовна мъдрост и сила

  • гого-
  • орешарски-
  • духовна-
  • мъдрост

Загубихме един от талантите на българската музика, написа и президентът Росен Плевнелиев

Министър-председателят Пламен Орешарски изпрати своите искрени съболезнования до семейството, близките и приятелите на Георги Найденов – Гого.

Премиерът напомня думите на Гого, че когато всичко е истински искрено, то остава във времето и не отминава. „Тези думи днес дават сили и увереност, че той ще продължи да живее в сърцата на поколенията българи, израснали с песните му“, изтъква министър-председателят. Той отбелязва, че вплитайки музиката в своя живот, с неповторимия си талант Гого избра да пее за онези непреходни ценности, които ни сплотяват дори в тежките моменти и ни вдъхват надеждата да си пожелаем „Нека да е лято“.

„Поздравът „Здравей, как си приятелю“ ще продължава да стопля сърцата ни и да ни напомня за това колко е важна обичта и подкрепата между хората. Споделяйки с всички нас най - голямото си богатство – песните, Гого ни завеща духовна мъдрост и сила, преплетени в рибарските мрежи на „Бургаски вечери”, пише още министър-председателят в съболезнователния адрес.  

Президентът Росен Плевнелиев също изпрати днес съболезнователно писмо до семейството и близките на музиканта и вокалист Георги Найденов – Гого, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

 „С дълбока скръб научих за кончината на Георги Найденов - Гого. Загубихме един от талантите на българската музика. Публиката и българската артистична общност се разделят с приятел, скъп човек и голям музикант“, се казва в съболезнователното писмо на президента Росен Плевнелиев.

„Дарба и скромност белязаха творческия път и живота на певеца, станал едно от запомнящите се лица и гласове на групите „Домино“ и Фамилия „Тоника“, с чиито песни израснаха поколения българи. Георги Найденов оставя прекрасна и незабравима следа след себе си, а сцените, на които той пееше, днес осиротяха и станаха тъжни. Приемете моите най-искрени съболезнования“, заявява още президентът Плевнелиев.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА