5 Февруари, 2014 18:51 1 136 0

Няма яснота какво е кражба и плагиатство в интернет

  • канал 3-
  • "на ръба"-
  • торентите-
  • интернет

В момента в България всички, които искат легално по някакъв начин да си изтеглят софтуер, музика или филм, нямат избор

Големият проблем в България не са торентите, а че няма ясно законово тълкувание какво е кражба и какво плагиатство. Нещата са доста объркани и обикновено всяко правителство стреля "на сляпо" по някого. Това заяви тази вечер в предаването "На ръба" по Канал 3 съорганизаторът на протеста срещу АКТА Илия Темелков, който заедно с друг участник в проведените през миналата година шествия срещу търговското споразумение - Антоний Ласкин, обсъдиха с водещия Цветан Фиков темата дали да се спрат торентите.

Лично аз бих предпочел да дам определена месечна сума, но да си тегля свободно музика. При заплащането ще знам, ако нещо не ми харесва, към кого да се обърна. При торентите в момента не е ясно кой стои отсреща, коментира Темелков.

Антоний Ласкин пък отбеляза друга световна практика - всеки киноман, който иска да гледа нов филм, просто изпраща по телефона определена сума под формата на SMS и проблемът е решен. Илия Темелков допълни тезата, че към момента в България всички, които искат легално по някакъв начин да си изтеглят софтуер, музика или филм, нямат избор.

По време на разговора стана дума и за мястото на артистите и бизнеса в интернет пространството. "Бизнесът трябва да влезе в крак с времето, а артистите - да разберат, че не е както преди 15 години. Не може да направиш клип и да се покриеш. Трябва постоянно да са активни по някакъв начин", смята Ласкин


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА