Last news in Fakti

6 Февруари, 2015 17:23 1 816 0

Арт изложба на скулптури от хартиени отпадъци

  • чен лонг-бен-
  • тайван-
  • музея на съвременното изкуство-
  • интернет-
  • книги-
  • хартиени отпадъци-
  • изложба

От 7 февруари до 29 март в Музея на съвременното изкуство в Тайван ще бъдат показани атрактивни творби на Чен Лонг-бен

На 7 февруари в Музея на съвременното изкуство в Тайван ще се открие изложба на Чен Лонг-бен. Творецът е специалист в трансформирането на отпадъци в атрактивни хартиени скулптури.

Изложбата, носеща името „Четящ път”, ще продължи до 29 март тази година. Тя е първата арт експозиция на художника в престижния музей. Състои се от 4 инсталации, разположени на повече от 1260 квадратни метра, и представлява своеобразно естетическо пътешествие през историята на книгоиздаването, проследяващо източните и западните културни традиции.

„Събитието е навременно, тъй като предизвиква любителите на изкуството да се замислят върху наболял проблем - спада на популярността на книгата в ерата на Интернет, а също и разкрива връзката между книгата и личностното израстване и цивилизацията”, заяви представител на музея.

Чен е завършил Училището за визуални изкуства в Ню Йорк и се гордее със своите скулптури, изработени от изхвърлени книги, компютърна хартия, списания, вестници и телефонни справочници. Негови творби са представяни на изложби в Тайван, Индия, Германия, Хонконг, САЩ и Китай.

Скулпторът често е хвален от критиците за начина, по който успява да превърне изхвърлените отпадъци в нещо ценно за човека - в изкуство. В Ню Йорк той е известен още и с поразителната си иконография на глави на японски воини и Буда. Чен е носител на много награди в Тайван и други страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА