Last news in Fakti

20 Февруари, 2014 12:22 1 878 0

Любен Дилов-син представя нова арт галерия със зрелищен спектакъл

  • галерия "нюанс"-
  • открива-
  • лили владимирова-
  • емил чушев-
  • любен дилов-син

Журналистът шоумен е колекционер на творби на собственичката Лили Владимирова

Любен Дилов-син представя нова арт галерия със зрелищен спектакъл - 1
Художничката Лили Владимирова

Най-новата арт галерия в София отваря врати утре (21 февруари) от 18.30 часа. Тя се нарича  „Нюанс” и се намира на ул. „Денкоглу“ № 42. Нейни собственици са двама известни творци – художничката Лили Владимирова и реставраторът Емил Чушев.

Новото творческо пространство се открива със специална  изложба от иконопис на Лили Владимирова. Експозицията се нарича „Вяра”, а  иконите се показват за първи път пред публика.

Специално за откриването в петък е подготвен впечатляващ спектакъл. Първите гости на галерията ще имат възможност да се насладят на красиво светлинно шоу, съпроводено от мистично акапелно изпълнение. Събитието ще бъде представено от Любен Дилов-син, личен приятел на авторката и колекционер на нейни творби. За творчеството на Лили Владимирова ще говори изкуствоведът проф. Чавдар Попов.

Новата галерия дава заявка да бъде неотменима част от столичния културен календар.  „Нюанс” има амбицията да предлага съвсем нова концепция за представяне на изкуство.

Арт галерията разполага със 100 квадратни метра изложбена площ и малък уютен двор, скрит между високите сгради в центъра на София.

„Обещаваме на публиката начало на поредица от стойностни събития, с които вярвам, че ще предизвикаме интереса на ценителите на българско и чуждестранното изкуство”, заяви Емил Чушев. „Нашата галерия има за цел да стане дом за всички хора, които творят изкуство. Ще се опитаме да направим изкуството атрактивно и да възпитаваме и провокираме любов към творчеството”, сподели Лили Владимирова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА