Last news in Fakti

6 Януари, 2015 18:07 5 819 0

Зимна изложба събра стари майстори и модерни творци

  • изложба-
  • галерия "нюанс"-
  • "зимни акценти"-
  • стари майстори

Разнообразието от автори, стилове, сюжети и техники превръща галерия Нюанс в цветна къща

Зимна изложба събра стари майстори и модерни творци - 1
Пейзаж на Константин Трингов и "Дървото на живота" на Димитър Казаков-Нерон

Галерия „Нюанс“ в София започва 2015 година с обща изложба под наслов „Зимни акценти“. Заглавието на експозицията е символично и е избрано с идеята, че разнообразието от автори, стилове, сюжети и техника при показаните произведения превръща пространството на галерията в уютна и цветна къща през студените зимни дни. Изложбата се открива тази вечер и ще остане до 11 февруари.

Показаните живопис, графики, рисунки и скулптура освен истинско естетическо предизвикателство са и добра инвестиция за ценителите на изобразителното изкуство. Посетителите ще имат възможност да видят над 30 работи - както на стари майстори от различни поколения като Ярослав Вешин, Александър Мутафов, Дечко Узунов, Мария Юрданович, Илия Петров, Павел Францалийски, Петър Морозов, така и на по-късните авторитети Генко Генков, Димитър Казаков-Нерон, Димитър Киров, Константин Трингов, а също и творби на Емил Стойчев, Крум Дамянов, Валентин Старчев и други утвърдени представители на съвременното българско изкуство.

Както всеки сезон, така и зимата безспорно има своето очарование и красота. Мекият и пухкав сняг преобразява всичко наоколо, особено дърветата и покривите на съседните сгради. Навън времето е спряло, сякаш е застинало в очакване нещо да се случи. В такива моменти човек съвсем несъзнателно се обръща към духовната си страна. Ето защо това е подходящо време за посещение на една интересна и многообразна изложба, каквато е експозицията в галерия „Нюанс“. Тя ще изпълни с топлина и светлина  душата на  всеки зрител, обещават домакините.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА