6 Юли, 2024 08:32 871

„Шелли Груп“ подкрепя десетото издание на фестивала за класическа музика „Алегра“

  • фестивал-
  • алегра-
  • шелли груп

От 12-и юли любителите на класическата музика ще могат да се насладят на разнообразна програма с водещи музиканти от световна величина

„Шелли Груп“ e технологичен холдинг, чиято основна дейност е фокусирана върху иновации чрез разработването на нови технологии, производството и дистрибуцията на висококачествени IoT продукти. В основата на развитието на компанията са нуждите на потребителите, а екипът ѝ от талантливи разработчици е отдаден на това да създава конкурентни и удобни за потребителите продукти. „Шелли Груп“ е основана в България, като групата се състои от 6 дъщерни компании с офиси в България, Китай, САЩ, Словения и Германия. Продуктите на „Шелли Груп“ се предлагат в над 100 пазара по цял свят.

Една от ценностите на компанията е да подкрепя общности и проекти, които носят висока добавена стойност за обществото. Именно затова „Шелли Груп“ веднага припозна Фестивал и Академия Алегра като свой партньор в тази кауза. Тазгодишното издание на музикалния фестивал обхващаща целия спектър на класиката – от дует, квартет, октет, до камерен и симфоничен оркестър и от Хайдн, през Моцарт, Бетовен до Глазунов, Курт Вайл, Корнголд, Пиацола и Майлс Дейвис. На 12 юли в Централния военен клуб в София, под диригентството на маестро Йоханес Шлефли, цигуларят Валерий Соколов ще открие фестивала с музика на В. А. Моцарт, А.Дворжак и Й. Щраус.

С подкрепата на „Шелли Груп“ фестивалната публика на Allegra ще може да се докосне до изкуството на челистите Константин Хайдрих и Екарт Рунге, на виолистите Йокю Джамполат и Димоне Грамалия, както и на на пианиста Жак Амон, които са част от фестивала и академията към него за пръв път. Фестивалната програма ще завърши с концерт на оркестъра, съставен от ученици на Националното музикално училище «Любомир Пипков» и консерваторията на Винтертур, Швейцария със солист Лора Маркова и под диригентството на Славил Димитров и Симон Венгер.

Билети за фестивалните концерти могат да бъдат закупени тук:

https://www.eventim.bg/bg/artist/festival-alegra-350/profile.html

Повече за решенията за автоматизация на сгради и домове на „Шелли Груп“ ще намерите тук: www.shelly.com.



Свързани новини