2 Септември, 2024 08:00 592 0

Софийската филхармония е музикален домакин на фестивала „Masters of Classic” в Букурещ

  • софийска филхармония-
  • маестро найден тодоров -
  • готие капюсон-
  • аугустин хаделих-
  • фестивала „masters of classic” -
  • букурещ-
  • софия-
  • зала българия

Филхармонията ще открие своя сезон в София на 19 септември с концерт, дирижиран от маестро Найден Тодоров и световнопризнатите солисти Готие Капюсон и Аугустин Хаделих

Софийската филхармония е музикален домакин на фестивала „Masters of Classic” в Букурещ - 1
Снимка: Софийска филхармония

Софийската филхармония с поредно голямо признание – тя е музикален домакин на фестивала „Masters of Classic” в Букурещ.

В следващите две седмици Софийската филхармония ще бъде основният оркестър на фестивала „Masters of Classic” в Букурещ. Престижният форум ще срещне публиката със световнопризнати солисти от класическата сцена - оперните звезди Анна Нетребко и Юсиф Айвазов, Елина Гаранча, Роландо Виязон, Елими Погорелц, Роберто Аланя, Пьотр Бечала, Олга Кулчинская, Асмик Григорян, Андрей Жиликовски, феноменалния пианист Фазил Сей и виртуозния цигулар и музикален директор на Лионския оркестър Николай Шепс-Знайдер.Диригент на концертите е италианският маестро Микеланджело Маца.

Поканата към Софийската филхармония дойде след много успешни оперни концерти на световноизвестни певци в София. Признанието от артистите за високото качество на оркестъра и от мениджмънта за отличната организация на концертите наклони везната в полза на националния ни оркестър.

Филхармонията ще открие своя сезон в София на 19 септември с концерт, дирижиран от маестро Найден Тодоров и световнопризнатите солисти Готие Капюсон и Аугустин Хаделих. Оперните звезди, с които ще се срещне българската публика, са : тенор №1 в момента Йонас Кауфман на 28 септември в зала 1 на НДК и оперната дива Анджела Георгиу на 10 ноември. С Анджела Георгиу нашите филхармоници ще се качат и на сцената на Концертхаус – Виена на 13 ноември.

Атрактивна отстъпка от 50% очаква всеки, който си закупи абонаментен цикъл или си закупи билети за 6 концерта по свой избор.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА