1 Октомври, 2024 15:45 658 14

Джон Малкович започна репетиции на „Оръжията и човекът“, билетите са в продажба от днес

Премиерата в Народния театър е на 7, 8 и 9 ноември

Джон Малкович започна репетиции на „Оръжията и човекът“, билетите са в продажба от днес  - 1
Снимки: Ivan Vazov National Theatre

Старт на репетициите на дългоочакваната постановка „Оръжията и човекът“ даде днес Джон Малкович в Народния театър. В същия ден, 1 октомври, бяха пуснати в продажба и билетите за спектакъла, който обещава да бъде едно от най-значимите събития в културния календар за 2024 г. Премиерата ще бъде на 7, 8 и 9 ноември на Голяма сцена в Народния театър.

С неповторимия си режисьорски стил и дълбочина в разказването на истории, Джон Малкович ще предложи на публиката нов поглед върху класическата антивоенна комедия на нобеловия лауреат Бърнард Шоу, която разглежда темите за любовта и човешката природа с характерния за автора остър хумор и социална критика.

Джон Малкович започна репетиции на „Оръжията и човекът“, билетите са в продажба от днес
Снимки: Ivan Vazov National Theatre

Много се вълнувам, че започвам репетиции в Народния театър. Имам чудесен опит в работата си с български актьори и мнението ми за вас е много високо. Деклан Донелан и Тимофей Кулябин също ми споделиха, че са изключително впечатлени от вашия талант и професионализъм“, каза режисьорът Джон Малкович на актьорите.

В спектакъла участват Ева Тепавичарова, Кремена Славчева, Ирина Митева, Христо Петков, Стоян Пепеланов, Ненчо Костов, Пламен Димов и Константин Еленков.

Сценограф на постановката е белгийският художник Пиер-Франсоа Лимбош – създател на декорите на над 30 европейски филма, холивудски продукции и театрални постановки.

Джон Малкович започна репетиции на „Оръжията и човекът“, билетите са в продажба от днес
Снимки: Ivan Vazov National Theatre

Пиесата има дълбоко послание – да накара публиката да разсъждава критично за войната и милитаризма. Персонажите са представени театрално, с този много английски тип писане – с хумор, но в същото време със задълбочен поглед върху отношенията между хората“, каза Лимбош.

Пиесата е написана през 1894 г., а преводът, който ще се използва за постановката в Народния театър, е направен от Стоян Чапразов и Райко Чапразов. „Оръжията и човекът“ е издадена на български език през 2018 г. от Университетско издателство „Св. Климент Охридски“.

Малкович ще направи романтична антивоенна комедия, в която съвременността ще се огледа и като през увеличително стъкло проблемите ѝ ще рефлектират обратно към нас още по-осезаеми“, каза главният драматург на Народния театър Мира Тодорова.

Зрителите ще имат възможност да изберат своите места на касите на театъра и онлайн


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 16 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това кощунство и подигравка

    46 1 Отговор
    Трябва да се прекрати незабавно!
  • 2 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    51 1 Отговор
    ТОЯ БЪЛГАРО МРАЗЕЦ С ТАЗИ ОПЛЮВАЩА БЪЛГАРИЯ ПИЕСА НЯМА МЯСТО В БГ ВЪН

    Коментиран от #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 дрдрдр

    35 1 Отговор
    Господ да накаже всички участници в постановката !!!
  • 5 Сандо

    36 1 Отговор
    Вместо да ни говорят,убеждават и манипулират за "дълбокото съдържание" по-добре е да вземат отношение за онова на повърхността,което ни удря и унижава като народ и държава.И да си признаят кой заповяда точно тази пиеса да се постави,защото по думите на Малкович той е представил няколко заглавия от които ръководството на театъра да избере едно?
  • 6 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    27 1 Отговор
    Тоя пък, набеденият за голям актьор...
  • 7 нашия

    33 1 Отговор
    падението на директора на НАРОДНИЯ театър е потресаващо - ще поставя пиеса на чието най- първо представление присъсващите БЪЛГАРСКИ студенти са го освиркали ,една от най-антибългарските "творби" /от кято дори автора и по-къснно се срамува -по негови думи/......срам за институцията е този директор...знакова е и поканата на режисьора със сръбско потекло....
  • 8 ЕвроАтнатическа проказа

    18 2 Отговор

    До коментар #2 от "ДОНЧО ГОРСКИЯ":

    Тоя незнам дали е българомразец, но евроатлантиците които го докараха и позваляват това са.
  • 9 🍋🍊🇧🇬🤣

    5 1 Отговор
    Айде ве Джони, стига си ни фалил местните “полезни идиоти”, натири “стадото” в Народният Театър да се изкъпе, кажи им че “некъпани” да не идват на “тренировка”, ерго репетиции❗️✨💫
    Правило Номер Едно и Последно.
    За явяване на Актьори от Народният Театър, “некъпани”, повтарям “Некъпани на Репетиции” ще им се удържа дневният хонорар/заплащане!

    Са и въпросче към великият Актьор и Режисьор, Мистър Малкович, за един приятел питам, може ли да дойда да пренасям Декорите като сценичен, разбира се “некъпан”, както повелява Българската Традиция?😁
  • 10 🍋🍊🇧🇬

    8 1 Отговор
    Тук искам и да отправя Призив към Всички Българи в Съединените Щати

    🇺🇸🇧🇬Българи, Сънародници, Патриоти, Миролюбци, Гласувайте за Доналд Тръмп за Президент на Съединените Щати🇺🇸🇧🇬

    забележка: па макар и “некъпани” Гласувайте, “Да Направим Америка Велика Отново” 😁 MAGA🇺🇸🇧🇬
  • 11 фен на сидеров

    12 1 Отговор
    майката му е БОЙКОТ , яйца и развалени домати !
  • 12 ама как мяза

    2 1 Отговор
    на симо Ментата.
  • 13 Навсякъде възмутени хора

    8 1 Отговор
    Навсякъде възмутени ора. То не е у фейсу, то не е под всяка статия в коментарите, то не бяха възмУтени ютубъри, блогъри, влогъри и всякакви. А колко хиляди човека са се събрали пред Народния театър на протест? Колко са патриотично настроените български актьори пред Народния театър, да дат пример и да събудят хората? Ако отговорът е по-малко от 1, значи само си пишем от вкъщи, ама за друго да не ни закачат
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.