8 Октомври, 2024 03:30 841 6

Актьорът Мат Деймън навърши 54

  • мат деймън-
  • актьор-
  • рожден ден

Звездата, изиграла прочутия Борн, е роден на 8 октомври 1970 г.

Актьорът Мат Деймън навърши 54 - 1
Снимка: YouTube

Матю Пейдж Деймън, известен повече като Мат Деймън, навърши 54.

Актьорът е роден на 8 октомври 1970 г.

Майката на Мат Деймън винаги е била сигурна, че той ще стане актьор, така, както е била уверена, че брат му ще се занимава с изкуство. И макар да не товари децата си с нейните желания, те наистина се превръщат в това, което си е представяла.

През 1990 Мат твърдо решава да се занимава с кино. Родителите му са искрено недоволни. Въпреки че рискува да развали отношенията си с тях, той решава да следва страстта си. Само 1 година по-късно вече има водеща роля в „Училищни връзки“. Много скоро си партнира с Дани де Вито. От там нататък идват големите успехи в „Кураж под огъня“, "Спасяването на редник Райън“, „Талантливият мистър Рипли“, и др.

Петте филма, които са определящи за актьорския профил на Мат Деймън:

1. "Добрият Уил Хънтинг"

Обикновеният, незабележим човек съвсем не е обикновен, ако се вгледаш в него. За това и разказва "Добрият Уил Хънтинг", в който един невзрачен чистач в учебно заведение решава уравнения, които не са по силите на преподавателите по математика. Ролята на Хънтинг за Деймън е нещо като тази на Форест Гъмп за Том Ханкс - образ визитна картичка.

2. "Бандата на Оушън"

Трилогията за приключенията на Дани Оушън започва като римейк на класическата криминална комедия с Франк Синатра.

3. Борн

Мат Деймън никога не е влизал в ролята на супергерой и не присъства (поне засега) във вселените на Marvel и DC. Той обаче е изиграл един от най-знаковите екшън герои от началото на този век - Джейсън Борн.

4. "От другата страна"

И отново филм, в който идентичността е от значение. Мат Деймън играе "къртицата" на мафията в полицията на Масачузетс. Той е вграден в органите на реда от гангстерския бос Франк Костело (Джак Никълсън) и цели да бъде един от тях макар всъщност да е израстнал от другата страна на закона.

5. "Марсианецът"

Излиза 15 години след "Корабокрушенецът" с Том Ханкс. И двата филма преразказват "Робинзон Крузо" на съвременен език.

Източник: btvnovinite.bg


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Жив и здрав!

    3 1 Отговор
    Още много роли за Мат!
  • 4 Гост

    1 1 Отговор
    Преди него Ричард Чембърлейн е играл Борн и филмите са точноюоо книгите не тези сегашни измислици .
  • 5 😈😈😈😈

    1 3 Отговор
    Време е за пенсия. Или за по хубав филм ако намери такъв . Елизиум оценка 2 , Марсианеца 2 доста от книгата липсва във филм и има много грешки. Борн екшън за деца. Останалите средна работа .
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.